'Türkiye'nin sıfır kazaya yolculuğu' atılan imzalarla başladı

"Yapay zekanın getirdiği faydalar ile daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak için riskler önceden belirlenecek ve işletmelerimize büyük kolaylıklar sağlanacak."

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve iş sağlığı ve güvenliği (İSG) kültürünü işletmelere yerleştirmek amacıyla faaliyet gösteren TİSK Mikrocerrahi Vakfı’nın (TİSK MCV), intenseye iş birliği ile hayata geçirdiği İSG Teknolojilerini Yaygınlaştırma Projesi’nin İmza Töreni düzenlendi.

Maddi ve manevi olarak büyük kayıplara yol açan kazaların önüne teknoloji kullanımı ile geçmek için yürütülen Türkiye’nin “Sıfır Kazaya Yolculuk” süreci bu tören ile başlatıldı. 

Tören, Kocaeli Vali Yardımcısı Sayın İsmail Gültekin ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili Doç. Dr. Sayın Muhittin Bilge’nin katılımı ile gerçekleşti. Törende, projenin ana paydaşlarından TİSK MCV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın F. Fethi Hinginar, TİSK İcra Kurulu Üyesi Sayın Levent Kocagül ve intenseye CEO’su Sayın Sercan Esen açılış konuşmalarını yaparak protokolü imzaladı.

#reklam#

TİSK Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün Türkiye’nin sıfır kazaya yolculuk sürecini atılan bu imzalar ile başlatmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. İSG kültürünü yaygınlaştıracak yapay zeka destekli teknolojik bir çözüm sunan projemiz ile işletmelerimizdeki olası iş kazaları önlenebilir hale gelecek. Yapay zekanın getirdiği faydalar ile daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak için riskler önceden belirlenecek ve işletmelerimize büyük kolaylıklar sağlanacak. Projemizle, işyerlerinin sosyal mesafe kurallarından koruyucu ekipman kontrolüne, alan yönetiminden araç ve ekipman takibine kadar pek çok İSG ihtiyacına özel çözümler sunacağız. 

Bu projede Vakfımız 200 tesisimize çok önemli bir destek veriyor. Türkiye’nin sıfır kazaya yolculuğunda bu desteği çok değerli buluyoruz. Ayrıca Türk mühendisleri tarafından geliştirilerek dünyaya açılan bu teknolojinin Türkiye’de ve TİSK ekosisteminde yaygınlaştırılmasıyla bir ilke daha imza atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Projenin ülkemize ve çalışma hayatımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz