'Türkiye'nin yapay zeka ile sıfır kazaya yolculuğu' başlıyor

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve iş sağlığı ve güvenliği (İSG) kültürünü işletmelere yerleştirmek amacıyla faaliyet gösteren TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, Intenseye iş birliğiyle yapay zeka teknolojileri kullanarak iş kazalarını önleme projesini hayata geçiriyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

Bu proje ile maddi ve manevi büyük kayıplara yol açan kazaların önüne yapay zeka teknolojisi kullanımıyla geçmek üzere Türkiye’nin “Sıfır Kazaya Yolculuk” süreci başlatılıyor.

İşletmelerde İSG kültürünün yerleştirilmesi ve yaygınlaştırılması için daha sağlıklı, güvenli bir çalışma ortamı sunmayı hedefleyen proje, yapay zekâ teknolojisinin getirdiği faydalar ile işletmelere kolaylık sağlıyor.

İSG alanında teknolojik bir çözüm sunan proje ile yapay zekâ destekli İSG video analiz yazılım platformu Intenseye teknolojisi kullanılarak işletmelerde meydana gelen iş kazaları önlenebilir hale gelecek. Ek donanım gereksinimi olmadan, yazılım platformunun işyerlerindeki mevcut kameralarla entegrasyonu ile üretim sahasındaki iş kazası riskleri önceden belirlenebilecek. 

Proje ile işletmelere, pandemi sürecinde sosyal mesafe kuralları, koruyucu ekipman kontrolü, alan yönetimi, araç ve ekipman takibi gibi konular başta olmak üzere işyerinin ihtiyaçlarına özel yaklaşımlar sunuluyor. Ayrıca projede kişisel verilerin gizliliği ve çalışanlar için bilgi güvenliği de ön planda tutuluyor.

TİSK ekosisteminde yer alan farklı sektörlerden 200 tesisin teknoloji entegrasyonu, proje kapsamında Vakıf tarafından desteklenecek.

#reklam#

“İşletmelerimiz ve çalışanlarımız için hayata geçirdiğimiz bu projenin ülkemizde İSG alanında büyük farkındalık yaratacağına gönülden inanıyoruz.”

TİSK MCV Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, İSG konusunun her zaman öncelikli konularından biri olduğunu ve Türk çalışma hayatına sürdürülebilir katkılar sunmak amacıyla İSG alanında çalışmalarına büyük bir özveri ile devam edeceklerini dile getirdi.

Hinginar, yaptığı açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verdi: 

“İşletmelerimiz ve çalışanlarımız için İSG konusu her zaman önceliklerimizden biri oldu. Kuruluşumuzdan bu yana İSG kültürünü işletmelerimize yerleştirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefledik. İşletmelerde ve üretim sahalarındaki iş kazaları risklerini önlemek için çalıştık; olası iş kazalarında meydana gelen yaralanmalarda çalışanlarımızı en hızlı şekilde sağlıklarına kavuşturmak için çalışmalarımızı yürüttük. İşletmelerimizi ve çalışanlarımızı koruma hedefiyle çalışmalarımızı yürütürken, bugün içinde bulunduğumuz dijital dönüşüm çağında yeni teknoloji çözümleri ile işletmelerimize fayda sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Teknolojinin getirdiği yenilikler ve sürdürülebilir çözümler ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işletmelerimizin ve çalışanlarımızın her daim yanında olacağız. Türk çalışma hayatına ve ülkemize büyük katkı sunacağına inandığımız bu değerli projenin iyi uygulama örneklerinin teşvik edilmesine vesile olacağına canı gönülden inanıyorum. Projemizin hayırlı olmasını diliyorum.”

“Çalışanlarımıza sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı yaratmak için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

TİSK Genel Sekreteri ve aynı zamanda TİSK MCV Başkan Yardımcısı Akansel Koç ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

#reklam#

“Yapılan araştırmalara göre, her 7 saniyede bir çalışan iş kazası geçiriyor. Çalışanlarımızın hayatını ve sağlığını riske eden bu kazalar işletmeler için üretim ve maddi hasar kaybı oluştururken, ülkemizin ise küresel rekabet gücünü etkiliyor. Biliyoruz ki, iş yerindeki verimlilik ve iş kalitesindeki artış, çalışanlar için sağlıklı ve güvenli çalışma şartlarının sağlanması ile doğru orantılı. Bu kapsamda, hayata geçirdiğimiz bu projenin bütünsel bir yaklaşımla çalışanlarımızın sağlığını korumak başta olmak üzere, işletmelerimizin üretim kapasitesini ve verimliliğini artıracağına; aynı zamanda ülkemizin de rekabet gücüne güç katacağına inanıyoruz. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz projemizde hedefimiz Türkiye’de sıfır kazaya adım adım yaklaşmak. İSG kültürünün yaygınlaştırılmasında önemli bir uygulama olarak gördüğümüz ve ‘Sıfır Kazaya Yolculuk’ temasıyla hayata geçirdiğimiz projenin ülkemize ve tüm paydaşlara örnek olmasını temenni ediyor, tüm işletmelerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz