6 kişi hayatını kaybetti! ABD e-sigaraları yasaklıyor

ABD'de elektronik sigara kullanımından kaynaklandığı tahmin edilen 'gizemli akciğer hastalığı' sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya çıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

Yaşanan ölümleri hakkında açıklamada bulunan ABD Başkanı Trump, elektronik sigaraların piyasadan kaldırılması için gerekli adımların atılacağının sinyalini verdi.

ABD basını, Kansas eyaletinde yaşayan ve elektronik sigara kullandığı bilinen 50 yaşındaki bir kadının, daha'gizemli akciğer hastalığı' nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Yolcular artık yanlarında 'dumansız sigara' getiremeyecek

ABD'de e-sigaralar yasaklanıyor

Yaşanan ölümlerin artması nedeniyle ABD'de e-sigaranın yasaklanması gündeme gelmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, elektronik sigaraların piyasadan kaldırılması için adım atacaklarını açıkladı.

#reklam#

6 kişi hayatını kaybetti

Kansas Eyaleti Sağlık ve Çevre Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, elektronik sigarayla alakalı 'gizemli akciğer hastalığı' nedeni ile bir kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ise bu vaka ile ülke çapında elektronik sigarayla gerçekleşen ölümlerin sayısının 6'ya çıktığını açıkladı.

Hali hazırda toplam vaka sayısının 450 olduğu ve hepsinin elektronik sigara kullanımı sonrası akciğer problemi yaşadığı belirtildi. Ölüm ve hastalık vakalarının soruşturma altında olduğu belirtilirken; vatandaşlara, elektronik sigara kullanmamaları tavsiye edildi.   Elektronik sigaradan ilk ölüm kayda geçti

#reklam#

Gizemli akciğer hastalığı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), elektronik sigara kullanan kişilerde görülen ve henüz tıbbi olarak tanımlanamayan bu hastalığı, 'gizemli akciğer hastalığı' olarak adlandırıyor.

Trump: Piyasadan kaldırılacak

Öte yandan ABD Başkanı Trump, son günlerde ABD'de 6 kişinin ölümüne yol açan aromalı elektronik sigaraların piyasadan kaldırılması için adım atacaklarının sinyalini verdi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz