62 milyon doz Covid aşısı daha çöpe gitmiş

Koronavirüs aşıları için bileşenlerin üretildiği fabrikada 62 milyon doz aşının daha kontamine olmuş olabileceği belirtildi

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

ABD'de yeni tip Koronavirüs'e (Covid-19) karşı üretilen Johnson&Johnson aşısının geçen haftaki 15 milyona ek olarak, 62 milyon dozunun daha kullanılamaz hale gelmiş olabileceği açıklandı.

The New York Times'ın haberine göre, Baltimore'de bulunan Emergent BioSolutions tarafından Koronavirüs aşıları için bileşenlerin üretildiği fabrikada 62 milyon doz aşının daha kontamine olmuş olabileceği belirtildi. 

Fabrikada çalışanlar, şubat ayında farkında olmadan yaklaşık 15 milyon doz Johnson&Johnson aşısını AstraZeneca ile çapraz kontamine ederek kalıcı olarak mahvetti.  Skandal: 15 milyon doz Covid aşısı çöpe gitti

Ancak, haberde çöpe giden dozların bunun sınırlı kalmadığı ve aynı dönemde üretilen 62 milyon doz aşının da kalite kontrol testinden geçmesi gerektiğini belirtildi.

Fabrika en az 150 milyon doz aşı üretti

NTV'nin aktardığına göre; bununla birlikte, aşıyı üreten, ancak şişeleme yapmayan fabrika, toplamda en az 150 milyon doz Johnson & Johnson aşısı üretti. Ancak, New York Times, bu dozların hiçbirinin kullanılmadığını, çünkü fabrikanın dozları halka dağıtmak için düzenleyiciler tarafından onaylanmadığını bildirdi.

Öte yandan, Johnson&Johnson'dan önceki hafta yapılan açıklamada, yaşanan sıkıntıya rağmen Mayıs ayının sonuna kadar 100 milyon doz aşı üretme hedefinin tutturulacağı belirtildi. Şirketin 2021 yılı sonuna kadar üretmeyi planladığı doz miktarı ise 1 milyar doz olarak duyurulmuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz