ABD Başkanı Trump Türkiye karşıtı maddelerin yer aldığı torba tasarıya imzayı koydu

ABD Başkanı Donald Trump, 738 milyon dolarlık Savunma Harcamaları Yetkilendirme Yasa Tasarısı'nı (NDAA) imzaladı. Torba yasa şeklindeki NDAA'da bu yıl Türkiye'ye karşı yaptırımlar öngören maddeler de bulunuyordu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

ABD Kongresi’nin iki kanadından geçip Başkan Trump’ın imzasıyla yürürlüğe giren tasarı, Türkiye’ye ortak üreticileri arasında yer aldığı F-35 savaş uçaklarının transferini yasaklıyor. NDAA’da ayrıca Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın aldığı için Ankara’ya yaptırım uygulanması gerektiği de vurgulanıyor.

2020 Yılı Savunma Harcamaları Yetkilendirme Yasası’nda Türkiye’ye F-35’lerle ilgili getirilen kısıtlamaların kaldırılması için gerekli şartlar da yer alıyor. ABD, Türkiye hakkında yaptırım öngören tasarıyı kabul etti! ABD'nin sıradaki hedefi Türkakımı

Buna göre; Ankara Yönetimi, S-400 hava savunma sistemine, ilgili araç, materyal ve bağlantılı personele sahip olmayacak. Gelecekte Rusya’dan benzer bir savunma ekipmanı satın almayacağına dair güvenilir teminatlar verecek. Ve tüm bunlar Kongre’nin ilgili komisyonlarına gönderilecek raporlarla belgelenecek.

TÜRKAKIM DA HEDEFTE

#reklam#

Yasa, Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıması planlanan TürkAkım ve Ukrayna ile Polonya’yı baypas eden Kuzey Akım 2 projelerine de yaptırımlar öngörüyor. Güney Kıbrıs Yönetimi’ne uygulanan silah ambargosu da bu yasayla kaldırılacak.

Savunma bütçesi içerisinde ABD Başkanı Donald Trump’ın Senato’da yargılanacak olmasına yol açan Ukrayna’ya askeri yardım da yer alıyor.

Başkan Trump’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’ye bu yardım üzerinden baskı yaptığı ve Kiev’in Yönetimi’nin Demokrat rakibi Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden üzerinden soruşturma başlatmasını sağlamaya çalıştığı iddia ediliyor.

Savunma Harcamaları Yetkilendirme Yasası’nda Ukrayna’ya 300 milyon dolarlık yardım kalemi de yer alıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz