ABD'li senatörler, Türkiye'nin Suriye'den çıkmaması halinde geniş çaplı yaptırımlar önerdi

ABD'de hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat senatörlerin Türkiye'nin Suriye'den çıkmaması halinde geniş çaplı yaptırımlar önerdiği bildirildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

ABD'de Cumhuriyetçi Güney Carolina Senatörü ve Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Lindsey Graham ve Demokrat Maryland Senatörü Chris Van Hollen, Türkiye'ye yönelik yaptırımlar konusunda anlaştıklarını açıkladı. Yaptırım listesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ismi yer alıyor.

Graham, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Senatör Chris Van Hollen ile Türkiye'ye yönelik ciddi yaptırımlar konusunda iki taraflı bir anlaşmaya varmış olmaktan mutluyum. Yönetim, Türkiye'ye karşı hareket etmeyi reddederken, iki taraflı güçlü bir destek bekliyorum" dedi. Trump: Suriye'deki Kürt nüfusunu ortadan kaldırırsa Türkiye'nin ekonomisini mahvederim

Graham, "Kongre üyelerinin çoğu, IŞİD'e karşı güçlü müttefik olan Kürtleri terk etmenin yanlış olacağına inanıyor" diye kaydetti.

#reklam#

Van Hollen ise açıklamasında "Bugün Senatör Lindsey Graham ve ben, söylenmiş olduğu üzere Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik devam etmekte olan yanıt verme amaçlı yaptırım taslağını duyuruyoruz. Bu yaptırımlar Erdoğan ve ordusu için acil, kapsamlı bir sonuç doğuracak" ifadelerini kullandı.

Van Hollen'ın açıklamasına göre tasarıda, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarını 90 gün içerisinde durdurmaması halinde askeri ve ticari sektörlerine de ağır yaptırım uygulanması istenen pakette, TSK'ya uçak, araç, makine ve ilgili tüm parça satışının yanı sıra askeri istihbarat paylaşımının da durdurulması çağrısı yapıldı.

Ayrıca tasarıda, enerji ve petrol satışı konusunda Türkiye'ye ve Türkiye ile iş birliği yapan yabancı ülke ve kuruluşlara yaptırım uygulanması teklif edilirken, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerinin alımı kapsamında da yaptırım istendi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz