Aziz Torun: Vatandaşlık için 400 bin dolar sınırı iyi oldu, 10 yıl satış yasağı da gelsin

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "400 bin dolara yükseltilmesini olumlu buluyorum. Ancak, şu anda 3 yıl olan satılmama şartının 10 yıla yükseltilmesi çok yerinde olur" dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

13 Haziran itibariyle vatandaşlık için konut alımında alt değer sınırı 250 bin dolardan 400 bin dolara yükselmiş olacak. Türkiye’nin toplam konut satışları içinde yabancıya satış yüzde 5’in altında kalsa da her konut alan yabancıdan sadece biri vatandaşlık alsa da yabancı düşmanlığının önlenemez yükselişi, bu kararın alınmasını kaçınılmaz kıldı.

Rakamın 1 milyon dolara yükseltilmesini savunanlar da çoğunlukta. Yabancıya satıştan şu anda elde edilen yıllık 6 milyar dolarlık geliri, 20 milyar dolara yükseltme hedefi artık hayal olmaya aday. Mesele ‘vatandaşlık ne pahasına olursa olsun verilmesin’ noktasına gelmiş gibi görünüyor.

5 milyona yakın sığınmacısı olan ülkemizde bu konudaki genel yaklaşım uzun süre değişmeyecek gibi görünüyor. Bu nedenle ‘vatandaşlık vermeden’ yabancıya konut satışını canlı tutacak öneriler öne çıkmaya başladı. Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) de en az 150 bin dolarlık konut almış yabancılara, 10 yıl kesintisiz oturma izni sağlayacak Turkuaz kart verilmesini önermişti. 

#reklam#

Bu öneri şimdilik karşılık bulmuş gibi görünmüyor.

Dünya'dan Sadi Özdemir, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun’a bu konudaki görüşlerini  sordu. Torun, daha kapsamlı bir öneride bulunuyor: “400 bin dolara yükseltilmesini olumlu buluyorum. Ancak, şu anda 3 yıl olan satılmama şartının 10 yıla yükseltilmesi çok yerinde olur. Zaten, bir proje ortalama 3 yılda tamamlanıyor ve bir yabancı yeni projeden konut alıyorsa 3 yıllık satış yasağının pek bir anlamı kalmıyor. Yabancıya konut satışına karşı olmak tabii ki yanlıştır. Çünkü bu yolla ülkemize ciddi döviz girdisi sağlanıyor.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz