Bilim insanları araştırdı; işte ömrü uzatan diyet

Yemeye ayırdığınız vakti 24'e bölmek yerine 8 saatle sınırlandıran bu diyette, temelde yediklerinizi değil yediğiniz zamanı kısıtlıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

New England Tıp dergisindeki bir makalede, günün 6-8 saatinde gıda tüketip geri kalan 16-18 saatinde yemekten uzak durmanın, birçok hastalığı engellediği belirtildi. Ayrıca bu diyetin kan basıncını düşürdüğü ve ömrü uzattığı tespiti edildi.

Yemeye ayırdığınız vakti 24'e bölmek yerine 8 saatle sınırlandıran bu diyette, temelde yediklerinizi değil yediğiniz zamanı kısıtlıyor. 8 saat boyunca istediğinizi yedikten sonra 16 gıda tüketmediğiniz bu diyet,  vücudunuzun dinlenmesini, kendini onarmasını ve kalorileri yakmasını sağlıyor.

Böylelikle hızlı bir şekilde zayıflayabiliyorsunuz. Geçen yıl oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan 8 saat diyeti modelini 8-18 diyeti olarak uygulayarak 15 kilo verdiğini açıklamıştı.

Makaleye göre, orucun obezite, diyabet ve kalp rahatsızlıklarının tedavisi için bir yöntem olarak önerilebileceği vurgulanıyor.

Bunun için “günlük sınırlı tüketim” ve “haftada 2 gün oruç tutma” olarak 2 yöntem ortaya konuluyor. Ayrıca yenilenme hormonları en üst düzeye çıkıyor ve düşük kalorili diyetlerin neden olduğu hücre içi hasar ortadan kalkıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz