Bir yenisi daha eklendi... 9 ay içinde yüzde 79 zamlandı

Seçimlerin ardından gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Uygulanacak aylık gecikme zammı oranı son 9 aylık süre içinde %79 oranında artmış oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

Resmi gazetede yayımlanan "Amme Alacakları İçin Uygulanan Gecikme Zammı Oranının Yeniden Belirlenmesine İlişkin Karar" ile beraber kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 2,5 olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Kararı, 1 Temmuz’da yürürlüğe girmek üzere bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Öte yandan, söz konusu oran, 9 ay önce; 05/09/2018 tarihindeki Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile %1.40'tan %2'ye yükseltilmişti.  Kamu alacakları faizi arttı: Aylık gecikme faizi yüzde 2.5'e çıktı

Kısacası, uygulanacak aylık gecikme zammı oranı, son 9 aylık süre içinde %79 oranında artmış oldu.

AMME ALACAKLARI NEDİR

#reklam#

Kamu alacağı anlamına gelen “Amme Alacağı” 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında şu şekilde açıklanıyor: Devlete, vilayet hususi idarelerine ve belediyelere ait vergi, resim, harç, ceza tahkik ve takiplerine ait muhakeme masrafı, vergi cezası, para cezası gibi asli, gecikme zammı, faiz gibi fer'i amme alacakları ve aynı idarelerin akitten, haksız fiil ve haksız iktisaptan doğanlar dışında kalan ve amme hizmetleri tatbikatından mütevellit olan diğer alacakları ile; bunların takip masrafları hakkında bu kanun hükümleri tatbik olunur.

DAHA ÖNCEKİ ZAMLAR...

Seçimlerden sonra yapılan zamlar dikkat çekmeye devam ediyor.

Önceki gün, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPKD) milyonları ilgilendiren bir karar almıştı. EPDK, 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere elektrik fiyatlarının yüzde 14.98 artırılmasına karar vermişti.

BOTAŞ, konut ve saniyede doğalgaza zam yapazken, elektrik üretim şirketlerine sattığı doğalgazın fiyatını ise yüzde 6.5 artırdı.

Öte yandan, İstanbul seçimi sonrası şeker ve çay fiyatlarına da yüzde 15 ila 16 oranlarında zam gelmişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz