Bruno Taut'un evi satışa çıktı: Kaç milyon isteniyor?

İstanbul’un sembol evlerinden mimar Bruno Taut’un tasarladığı Kuruçeşme’deki ‘Taut’un evi’ 20 yıl sonra satışa çıktı. Japon esintili villaya 95 milyon TL değer biçildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden Avrupa yakasına geçerken herkes en az bir kez sağ tarafta büyük bir korunun içerisinde yer alan kırmızı eve dikkat etmiştir.

20’nci yüzyılın en önemli mimar ve şehir planlamacılarından olan Bruno Taut’un kendisi için yaptırdığı Japon esintili villası, 20 yıl sonra satışa çıktı. Kuruçeşme’de 2 dönüm arazinin içerisindeki 600 metrekarelik ‘Taut’un evi’ 95 milyon TL’ye alıcı arıyor.

SAHİBİNE BÜYÜK GELİYOR 

Hürriyet gazetesinden Ece Çelik'in haberinde görüşlerine yer verilen, Emlakçı Ümit Pişiricigil, evin İstanbul’un en özel yapılarından biri olduğunu, 20 yıldır aynı kişiye ait olduğunu söyledi.

Fiyatta pazarlık payı olduğunu belirten Pişiricigil, ismini açıklamak istemeyen mal sahibinin artık çok yaşlandığı için Taut’un evinin kendisine çok büyük geldiğini ve bu yüzden satışa çıkardığını anlattı.

MİMAR BRUNO TAUT KİMDİR?

#reklam#

Almanya’dan Adolf Hitler faşizminden kaçan Alman mimar Bruno Taut, önce İsviçre’ye sonra Japonya’ya oradan da 1936 yılında Türkiye’ye sığındı. Kendi yaşlılığını geçirmek üzere tasarladığı Emin Vafi Korusu içerisindeki evi 1937 yılında tamamladı.

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde yöneticilik ve Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı’nda mimarlık bölümü başkanlığı görevlerini üstlenen Bruno Taut, Japon ve Türk mimarisini harmanladığı bu evde maalesef birkaç ay oturabildi. Atatürk’ün naaşının konulduğu katafalkın çizimi için Ankara’ya giden Taut, bu görevi sırasında soğuk alarak ağır bir grip sonucunda 1938 yılında hayatını kaybetti. Bruno Taut şimdiye kadar mezarlığı İstanbul Edirnekapı Şehitliği’nde bulunan tek gayrimüslim.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz