Bülent Eczacıbaşı da bunu yaparsa! CİMER'e şikayet yağıyor

Bülent Eczacıbaşı'nın koya giden yolu demir kapıyla kapattığı öne sürüldü. Bodrum Belediyesi’ne ve Cimer üzerinden konuyla ilgili bakanlığa çok sayıda şikayette bulunulmuş, bakalım yetkililer ne yapacak?

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

Türkiye’nin cennet tatil beldesi Bodrum, yine adı gibi Cennet Koy’daki bu olayı konuşuluyor. Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın sahibi olduğu ve kendi yazlık malikanesinin bulunduğu Cennet Koy’daki skandallar zinciri Bodrumluların büyük tepkisini çekti.

KAMU YOLUNU DEMİR KAPIYLA KAPATTILAR

Özellikle Eczacıbaşı Ailesi’nin malı olan dev arazinin yanıbaşındaki kamu yolunun demir kapıyla kapatılarak halkın geçişine kapatılması “Eczacıbaşı da bunu yaparsa” dedirtti…

Kamuya açık olması gerekirken, Eczacıbaşı malikanesinin servis kapısı olarak kullanılan bu yolun demir kapı ile kapatılmasıyla birlikte, Cennet Koy’un en güzel plajı olan halk plajının girişi de engellenmiş oldu.

“HALK PLAJINI” HALKA KAPATTILAR!

Yani Bülent Eczacıbaşı ve Oya Eczacıbaşı bu sayede, halkın kullanımına açık olması gereken plajı “özel plaj” haline getirmiş oldu… CİMER, Bodrum Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’na çok sayıda şikayette bulunduğu öğrenilirken, skandallar zincirinin sadece kamu yolunu demir kapı ile kapatmak ve halk plajını “özel plaj” haline getirmekle sınırlı olmadığı öğrenildi.

DENİZE MERMER TOZU DÖKTÜLER İDDİASI

2. derece doğal SİT alanı özelliği bulunan arazinin üzerine, yasak olması ve ciddi yaptırımlar bulunmasına rağmen yine Eczacıbaşı arazisine özel; kabanalar, deckler, güneşlenme alanları ve teraslar inşa edildi.

İşin asıl ilginç ve doğa açısından üzüntü verici konusu ise özel plaja çevrilen halk plajına komşu olan ikinci deniz kıyısı alanda yaşanıyor… Bodrumluların aktardığı ve CİMER’e de konu olan şikayetlere göre “beyaz kum” efekti yaratmak için söz konusu ikinci plaj alanına; insan sağlığı ve deniz canlılarının yaşamını tehlikeye sokan mermer tozu döküldü. Üstelik mermer tozu uygulaması, sadece kara alanına değil, deniz içine de uygulandı.

İSKELELER VE YAPILAR DA KAÇAKMIŞ!

#reklam#

Öte yandan, Eczacıbaşı Ailesi’nin Bodrum’daki arazi talanının bir başka adımı ise kaçak yapı ve kaçak iskeleler boyutunda yaşandı. Arazinin uydu görüntülerinde onlarca imar affından yararlanılmış onlarca kaçak yapı ve iki adet kaçak iskele dikkat çekiyor. İşin en ilginci ise; üzerinde herhangi bir yapı olmamasına rağmen, bazı alanların sanki yapı varmış gibi imar affına sokulmuş olması.

Konuyla ilgili Bodrumhaber.com yazarı Mustafa Gündoğ, “Eczacıbaşı Buna Tenezzül Eder mi?” başlıklı yazısında skandallar zincirine dikkat çekerek, “Gücü gücü yetene, bakalım öyle mi olacak” diye sordu ve Yerinde Kent Konseyi Üyesi Mirbahattin Demir tarafından çekilen mermer tozu çuvallarının fotoğraflarını paylaştı.

BodrumHaber'den Mustafa Gündoğdu'nun yazısı şöyle...

Bodrum Belediye Meclisi 5 Eylül 2019 yılında bir karar alır “2019-111 Sayılı 5.9.2019 Tarihli Meclis Kararı”

Nedir bu karar ;

“Mülkiyeti Belediyemize ait, İlçemiz Göl Mahallesi, tapunun N18-C-14-A-3-D pafta, 104 ada, 6 parsel numarasında kayıtlı 1.150,18 m² yüzölçümlü arsa niteliğindeki taşınmazın, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesine istinaden, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili maddelerine göre satışının yapılmasına ve konuya ilişkin Encümene yetki verilmesine, oy çokluğu ile karar verilmiştir.”

Bodrum Belediye Meclisi’nde, bu gündem maddesiyle ilgili görüşümü beyan etmiştim.  Yer Cennetkoy’da Cennet Koyu Turizm A.Ş ye ait parselin bitişiğinde, imar planında günübirlik tesis alanı olarak görünmekteydi.

Ne hikmetse Cennet Koyu Turizm A.Ş; “ Bu parsel bizim terkimiz, imar planında değişiklik yapıldı, şartlı bağış yeşil alan olarak terk etmiştik bize geri verin, ama biz bedelsiz istemiyoruz, ihaleye çıkarılsın.” diyerek satışını istemişti.

#reklam#

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın bu işle ilgili yetkilendirdiği kişiler, o tarihte, bu talebin haklı olduğunu ve satışa gidilmesi gerektiğini mecliste savunmuşlardı.

Sonraki yazılarımda bu savunulan şeylerin kanuni bir dayanağı olmadığını anlatmıştım. Nedense o parsel o gün, bu gündür ihaleye çıkarılmadı.

“İyi ya satılmamış işte.” diyebilirsiniz.

Ben yazdım satışa engel oldum, demeyeceğim lakin; Eczacıbaşı’na satılması için, canla başla kendilerince hukuksal dayanak üretenler, neden satışa çıkarılmadığını söylemek zorunda.

Belediye Meclis Kararı neden uygulanmadı…

Belediye Meclis Üyeleri, böyle bir soru sormamıştır elbette, hatta ve hatta konuyu unutmuşlardır dahi. Nasıl olsa ayda bir, 2 saat oturarak bu işi icra etmekteler.

Yoksa Eczacıbaşı almaktan mı vazgeçti diyeceğim, buda pek inandırıcı olmayacak…

Cennet Koyu Turizm A.Ş parseline bitişik, Bodrum Belediyesi’ne ait üç adet parsel bulunuyor. Diğerleri yapılaşmaya uygun olmadığı için; “nasıl olsa o parsellere inşaat yapılamaz, kimsede almaz, biz büyük olanı alalım kimseyi de bu koya sokmayalım.” diye mi düşündüler bilinmez, ancak gerçek tamda böyle.

#reklam#

Bir iddiaya göre; yine mülkiyeti Bodrum Belediyesi’ne ait olan 290 metre karelik, Göl 104 Ada, 5 Parsel için, olmayan binaya yapı kayıt belgesi alınmış. Ben Bülent Eczacıbaşı’nın bu tür bir şeye tenezzül edeceğini düşünmedim, ancak kendine ait olan alanda olmayan binalara da yapı kayıt belgesi alındığı söylenmekte.

16 metre karelik diğer parsele rağbet yok, nasıl olsa bu alanları kendi alanı gibi kullanmakta, diye düşünüyorum.

Bu tür işlere tenezzül eder mi etmez mi zamanla göreceğiz…

Belediye 2019 yılında satmaya karar verdiği arsanın gidiş yolu Eczacıbaşı  Malikanesi’nin servis giriş kapısı. İhaleye çıkmış olsa, gidip görmek isteyenler, ihale konusu parsele ulaşamayacaklar. Girip ihaleyi alsalar, bu yol açılır mı bilinmez.

Bu Yol Açılacak mı?

Her şeyden önce; kıyılar kamuya açık olduğu için, bu yolların belediye tarafından açılması gerekir. Madem arsayı satacaksın yolu aç, düzenle ki arsa ihalede daha fazla fiyata alıcı bulsun.

Yoksa Belediye bu parseli sattı da, bizim haberimiz mi yok..

#reklam#

Konuyu tekrar araştırırken bazı iddialar kulağıma geldi. Özellikle kıyı kesiminde iskele ,kabanalar, güneşlenme terasları, sahile şu beyaz mermer tozundan döküldüğü, belirli bir alanın mandarine kiraya verdiği, gibi.

Bodrum Belediyesi’ne ve Cimer üzerinden konuyla ilgili bakanlığa çok sayıda şikayette bulunulmuş, bakalım yetkililer ne yapacak?

Özellikle Bodrum Belediyesinin ne yapacağını merak ediyorum, hani garibanın binasını yıkarken kahraman olanlar var ya.

Gücü gücü yetene, bakalım öylemi olacak…

Soruyorum; neden satmadınız?  Madem  satmadınız, yetki aldığınız belediye meclisine konu hakkında bilgi verdiniz mi?

O yol Açılacak mı?

BodrumHaber.com

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz