Cengiz Holding, Isparta'daki sorunu buldu! Sebep iklim krizi
Günlerdir karanlığa mahkum edilen Isparta'nın elektrik dağıtımı işlerini yapan Cengiz Holding, yaşanan felakete "tahminlerin çok üzerinde ve aralıksız yağan kar yağışının" neden olduğunu öne sürdü.
- | Son Güncelleme:
- | Patronlar TV
88 saat boyunca elektrik verilemeyen Isparta'nın elektrik dağıtımı işlerini yapan Cengiz Holding ve Kolin İnşaat bünyesindeki Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) tepkilerin odağında oldu. Cengiz Holding yetkilileri yaşanan felakete "tahminlerin çok üzerinde ve aralıksız yağan kar yağışının" neden olduğunu öne sürdü.
Türkiye, günlerdir Isparta'ya elektrik verilmemesini konuşuyor.
Yoğun kar yağışının ardından kente yaklaşık 80 saatin sonunda elektrik verildi. Isparta’daki elektrik kesintisinin altından Cengiz ve Kolin Holding çıktı
2013 YILINDA ÖZELLEŞTİRİLDİ
88 saat boyunca elektrik verilemeyen Isparta'nın elektrik dağıtımı işlerini yapan Cengiz Holding ve Kolin İnşaat bünyesindeki Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) tepkilerin odağında oldu. Cengiz Holding yetkilileri yaşanan felakete "tahminlerin çok üzerinde ve aralıksız yağan kar yağışının" neden olduğunu öne sürdü.
2013 yılında Antalya, Isparta ve Burdur'un dağıtımını yapan şirketin özelleştirilmesi sonrası bu iki şirket Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. isimli ortaklıkla üç kentin elektrik dağıtımını yapmaya başlamıştı.
CENGİZ HOLDİNG'DEN SAVUNMA
Dünyada en fazla kamu ihalesi alan şirketlerden biri olan ve Isparta'nın elektrik dağıtımını yapan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin ortaklarından Cengiz Holding, şirkete yönelik eleştirilere yanıt verdi.
halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın sorularını yanıtlayan Cengiz Holding, "Isparta neden karanlığa gömüldü?" sorusuna, "Isparta’mızı 3 Şubat gününden itibaren etkisi altına alan yoğun kar yağışı, tahminlerin üzerinde çok üzerinde gerçekleşti ve uzun süre aralıksız olarak devam etti" diyerek yanıt verdi.
Şirket, "Elektrik dağıtım görevini üstlendiğimiz 2013 yılından bu yana bölgede hiç yaşanmamış bir afet durumu söz konusu oldu. Yoğun kar yağışı ile havai şebeke üzerinde meydana gelen kar ve buz yükü, proje usul esaslarına göre yapılan şebeke tasarımının çok üzerinde yüklenmeye sebebiyet verirken bu durum bazı dağıtım ve havai hat unsurlarının ağır hasar almasına yol açtı. Özellikle kırsal kesimde kar kalınlığının bazı bölgelerde 1-1,5 metreye ulaşması, kırsalda bulunan bazı hatlarımıza kar ve buz nedeni ile erişimde yaşanan aksaklıklar, dağıtım hatlarında yaşanan sıkıntı arızalara müdahaleleri yavaşlattı ve güçleştirdi" ifadelerini kullandı.
MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK Mİ?
Yaşanan mağduriyetlerin giderilip giderilmeyeceğine ilişkin soruya ise ''Tüketicilerin yanında olmaya devam edeceğiz'' denilerek yanıt verildi.
Şirketin söz konusu soruya verdiği yanıt şöyle:
"Şu anda Isparta’da ilk önceliğimiz bir tek abonemizin bile enerjisiz kalmaması. An itibarıyla Isparta il merkezinde ve ilçe merkezlerinde enerjisiz şebekemiz bulunmamakta. Hedefimiz tüketicilerimizin hiçbir mağduriyet yaşamadan en iyi hizmeti alması. Bu anlamda gerek şirketimiz, gerekse çatısı altında faaliyet gösterdiğimiz Cengiz ve Koloğlu Grubu’nun, pandemi sürecinde olduğu gibi bundan sonra da her zaman tüketicinin yanında yer alacağını ifade etmek isteriz."
SEBEP İKLİM KRİZİ
Şirket son olarak, "Aynı süreçlerin tekrar yaşanmaması için bir yol haritanız var mıdır?'' sorusuna, ''Son yıllarda dünyanın gündeminde olan iklim krizi aşırı hava olaylarına ne yazık ki daha çok tanıklık etmemize yol açıyor. Biz de şirket olarak olağanüstü hava olaylarına karşı enerji dağıtım hizmetinde neler yapılabileceğine yönelik senaryolar hazırlayarak bunlara yönelik yatırım planlarımız ile yol alıyoruz" diyerek yanıt verdi.
YORUMLAR
Yorum Yap