Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklarda 'BİP' önlemi
Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklarda dinlenme ve izlenmeye karşı “BİP” önlemi alındığını duyduk.
- | Son Güncelleme:
- | Patronlar TV
Siyasetçilerin, “telekulak korkusu” yıllardır en çok konuşulan konuyu oluşturur. Buna ilişkin geliştirilen her yöntem, ne yazık ki teknolojiye yenik düşer. Bu kez, Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklarda dinlenme ve izlenmeye karşı “BİP” önlemi alındığını duyduk. Aynı yöntemin Meclis’te AK Parti Grup Yönetiminin tavsiyesiyle milletvekilleri ve danışmanlarınca da kullanıldığına tanık olduk.
Nedir bu BİP önlemi derseniz? Anlatalım. Cumhurbaşkanlığı bürokratları, ofis başkanları, bakanlık bürokratları, milletvekilleri, özel kalem müdürleri, danışmanlar dahil çoğu çalışan “yerli mesajlaşma platformu” olan “BİP” uygulaması kullanmaya başladı. Özellikle yeni bürokratların bazıları BİP’ten aranmadığı zaman yanıt bile vermiyor. Bürokratlar espriyle, “dinleniyorsak bari bizi bizimkiler dinlesin, ABD dinlemesin” demeye başladılar.
Hürriyet'ten AK Parti Muhabiri Gizem Karakış’ın aktardığına göre, bu kişiler, BİP’i telefonlarına yüklese de çoğu WhatsApp kullanmaktan vazgeçemiyor. Bazı danışmanlar, “arafta kalma” hallerini şöyle anlatıyorlar:
“Özellikle Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanımızın ısrarıyla uygulamayı yükledik ama, WhatsApp kadar işlevsel değil. Bu arada BİP’te mesajlar birikiyor ‘neden cevap vermiyorsunuz’ diye fırça yiyoruz.”
Alternatif mecralar yaratma, geçmişte de gündeme gelmiş, bakanlara “kriptolu telefonlar” dağıtılmıştı.
TÜBİTAK üretimi bu telefonların, FETÖ’cülerin bakanları daha iyi dinlemesine yol açtığı anlaşılınca hepten vazgeçilmişti.
Geçmişin bu taze anıları yüzünden yeni uygulamalara şüpheyle bakılıyor, doğal olarak.
Hürriyet
YORUMLAR
Yorum Yap