Doları çıkartan açıklama! Çavuşoğlu: S-400’ü zaten aldık, teslimat tarihini konuşuyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye özgür ve bağımsızdır. Türkiye, ABD, ‘Al dediği’ zaman alacak bir ülke değil. Hangi yaptırım kararı olursa olsun biz S-400’ü aldık. Artık ne zaman teslim edileceğini konuşuyoruz” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

ABD, Türkiye’yi S-400 almaktan vazgeçmemesi halinde F-35 savaş uçağı programından çıkarmakla ve çeşitli yaptırımlarla tehdit ediyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’nın G-20 zirvesinde yapacakları görüşmenin teyit edildiğini belirten Çavuşoğlu, “Bu görüşmede sadece S-400 değil birçok konu ele alınacak. Ortak komite, Suriye’den çekilme kararı, güvenli bölge, İdlib gibi konular” dedi.

‘Türkiye’nin S-400’e acil ihtiyacı var’

Bakan Çavuşoğlu, S-400 konusunda ABD’nin Türkiye’yi F-35 anlaşmasından çıkaracağı yönündeki kararına ilişkin, “Diğer ortaklar ABD’nin adımını desteklemiyor. Türkiye F-35’in ortağı, maddi katkı sağladı. ABD’nin adımları hukuka uygun değil. Ortaklar rahatsız” dedi.

ABD’nin F-35 mektubuna gereken yanıtın verildiğini söyleyen dışişleri bakanı şöyle konuştu: “ABD’den gelen o mektubun kabul edilebilir olmadığını vurguladık. ABD’nin bu tutumunu anlamakta zorlanıyoruz. Türkiye özgür ve bağımsızdır.

#reklam#

Türkiye, ABD, ‘Al dediği’ zaman alacak bir ülke değil. Hangi yaptırım kararı olursa olsun biz S-400’ü aldık. Artık ne zaman teslim edileceğini konuşuyoruz. Süreçten vazgeçmemiz mümkün değil. Türkiye’nin S-400’e acil ihtiyacı var. NATO ya da herhangi müttefikten saldırı olduğu zaman Türkiye’yi korumasını beklemeyiz. Sınırımızdan Patriotları çeken kim? Kendi güvenliğimiz için bu ihtiyacımızı karşılamak durumundayız. Trump ile konuşuyoruz, anlaşıyoruz; ama ABD’den farklı sesler geliyor.

Çavuşoğlu, 23 Haziran İstanbul seçimini kazanan ‘millet ittifakı’nın CHP’li adayı Ekrem İmamoğlu’nu da tebrik etti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz