Dünya devlerinin tedarikçisi Matraş’a ne oldu! Markaya ulaşılamıyor!..

Ayakkabı sektöründe yaşanan sıkıntılar Matraş’a da sıçramış.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

Geçen aylarda Matraş’ın üretimi durdurduğunu yazmıştık. Ayakkabı sektöründe yaşanan sıkıntılar Matraş’a da sıçramıştı. Şirket fason üretime geçerek mali zorlukların önüne geçecek bir strateji oluşturmuştu.

Arkadaşımız Çiğdem Yücesoy Subaşı’nın öğrendiğine göre, firma bu stratejiyi tam olarak hayata geçirememiş ve küçülmeye, mağaza kapatmaya başlamış.

Mağazalar ve internet sitesi kapanınca sektörde söylentiler çıkmış. Şirketin ticari faaliyetlerini durdurduğu bile konuşuluyor. İleri götürüp iflas etti diyenler de var. Bu bilgiler doğru değil ama bir sıkıntı olduğu da gerçek.

Firma bir ay önce Akasya AVM’de bulunan mağazasında kepenk indirmiş. Öyle ki mağazaya cüzdanını bırakan bir müşteri randevu verildiği gün gittiğinde mağazayı kapalı bulmuş. 9 milyar dolarlık ayakkabı sektöründe neler oluyor? Peş peşe konkordatolar...

Matras.com üzerinden şirketin kurumsal sayfasına girildiğinde, “Sitemizi yeniliyoruz, yakında görüşmek üzere” yazan bir notla karşılaşılıyor. Bu sayfada sadece şirketin 5 Aralık 2019’da yapacağı Genel Kurulu’nun duyurusu yer alıyor. Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayınlanan duyuruyu web sitesine koyan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak Arif Matraş görünüyor. Arif Bey, şirketin kurucusu olan ve Türk derisini dünyaya tanıtan Hakkı Matraş’ın kardeşi. Tersaneci, ayakkabıcı, inşaatçı! Konkordato ilan eden şirket sayısında patlama...

1947’de Mercan’daki atölyesinde cüzdan yaparak işe başlayan Hakkı Matraş, ilkleri yaparak markayı deri sanayinin öncüsü yaptı. 1988’de ilk AVM mağazacılığını başlattı. Türkiye’nin ilk alışveriş merkezi Galleria’da açtığı mağazayla tüm sektörü peşinden sürükledi.

#reklam#

Üretiminin yüzde 90’ından fazlasını ihracata yönlendirerek dünya devlerinin tedarikçisi oldu.

Prada, Miu Miu gibi dünya markalarının çanta, cüzdan, ayakkabılarını yaptı. Yönetime gelen yeni kuşak da onun peşinden gitti, Türkiye’de 15 mağazaya ulaştı, modaya uygun koleksiyonlar üretti, online satışa ağırlık verdi.

AVM’lerin kira giderleri, artan maliyetler, zamanında alınmayan önlemler şirketi zora sokmuş. Gelişmelerle ilgili bilgi almak için Arif Bey aradık ancak cep telefonuna ulaşamadık.

Şirket numaralarından da kimseye ulaşamadık. Ürün alıp değiştirmek isteyen, aldığı üründe sıkıntı yaşayan bir çok tüketici de günlerdir şirkete ulaşamıyormuş.

Sosyal medyada markadan şikayetçi tüketiciler, “Matraş Mağdurları” adlı grup oluşturmuş. Eğer Arif Matraş geri döner ve iddialarla ilgili açıklama yaparsa bu sayfalarda yer vereceğiz.

Para Dergisi

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz