Eczacı ve doktor bir oldu, SGK'yı böyle batırdı....
İstanbul Zeytinburnu'nda faaliyet yürüten bir eczacı ile bir aile hekimi, ilginç bir soruşturmaya konu oldu. Göç İdaresi, geçici koruma altındaki yabancılar için sahte reçete düzenlenerek SGK’nın zarara uğratıldığı ihbar etti. Eczacının 15 yıla kadar hapsi istendi.
- | Son Güncelleme:
- | Patronlar TV
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, dosyaya ilişkin ihbar İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yapıldı.
İl Göç İdaresi, geçici koruma altındaki yabancılar adına düzenlenen reçetelerin uydurulmuş olduğunu öne sürdü. İdare, reçeteye göre ilaç verilmiş görünen kişilerin söz konusu ilaçları almadığını belirledi.
ECZANE DE DOKTOR DA AYNI SEMTTE
Polemikhaber'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre İl Göç İdaresi’nin ihbarı üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu inceleme başlattı.
Hazırlanan ön inceleme raporunda, ilaçların Zeytinburnu’ndaki Sina Eczanesi tarafından verildiği, reçetelerin ise aynı semtte Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Safiye K. tarafından düzenlendiği kaydedildi.
Hazırlanan raporda, eczane ve doktorun iş birliği yaparak SGK’yı zarara uğrattığı iddia edildi.
Rapor edilen zarar tutarı ise 13.688 TL olarak kayda girdi.
Ön inceleme raporunun hazırlanması üzerine konu savcılığa bildirildi.
‘REÇETEYE MÜDAHALE EDEMEM’
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadesi alınan eczane sahibi Saleh Talebi (62) “Ben Zeytinburnu İlçesinde bulunan Yeşiltepe Sina Eczanesi’nin sahibiyim. Eczaneyi kendim çalıştırmaktayım. Ben, eczanelerin sistemi ile Medula sistemine girerek reçeteleri gördükten sonra ilaçları vermekteyim. Doktorun yazmış olduğu reçeteye müdahale etmem mümkün değildir. Sistem haricinde sistemin izin verdiğinin dışında ilaç vermemiz mümkün değildir” dedi.
PARA CEZASI DA KESİLDİ
Eczacı Talebi ifadesinin devamında “Ön inceleme raporunda belirtilen ve ‘ilaçları almadım’ diyen kişilerin beyanlarını kabul etmiyorum. Kesinlikle yalan söylüyorlar. Çünkü eczaneden ilaç alındığında SGK direk ilacı alan kişiye SMS gönderiyor.
Bu durumda zaten hastanın oto kontrol yapma imkânı vardır. Bu nedenle şahısların doğru söylemediğini belirtiyorum” diye konuştu.
Talebi, kendisine tahakkuk edilen 13.688 liralık para cezasını ise, alacağından mahsup edilerek ödediğini kaydetti.
15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Yürütülen soruşturma sonrası, Saleh Talebi hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlaması ile dava açıldı. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, Talebi’nin 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemi ile yargılanması talep edildi. Dr. Safiye K. hakkındaki dosya ise ayrıldı.
YORUMLAR
Yorum Yap