Ekim Alptekin'in iflas davasında şaşırtan kararlar: Mahkeme başkanı ofis aldığı şirketin iflasını istedi

Geçtiğimiz günlerde şirketi hakkında iflas kararı verilen Ekim Alptekin'in şirketinin haberleri en çok okunan haberler arasında yer almıştı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

Bu iflas kararının arkasında ilginç detaylar yer aldı. Sabah Gazetesi'nden Mahmut Övür'ün yazısına göre davaya bakan hakim ve bilirkişiler hakkında bilgiler yayınlandı. 

Ekim Alptekin adını Türkiye'de yaptığı inşaat ve turizm yatırımları ile duyurmuştu. Daha sonra ise Ekim Alptekin son olarak ABD'de FETÖ'nün darbeci kimliğini teşhir eden çalışmaları ve sonrasında hakkında Türkiye adına lobi yaptığı için açılan ve "Türkiye casusu" diye yargılandığı dava ile tanınıyor.

#reklam#

O dönemde DEİK'teki Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı da olan Alptekin'in iki şirketinden biri "Bey Konak" projesini hakkında 27 Aralık 2021 tarihinde Yellana Romonova Esen isimli Rus asıllı bir kişinin şikâyetiyle, "Akdi/Sözleşmeye bağlı alacak" iddiasıyla İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde bir dava açıldı.

Açılan bu dava sonucu Türkiye'de şaşırtan bir hızla 6 ay gibi kısa sürede sonuçlandı. Verilen karara göre şirketin iflasına hüküm verildi. Şirketin sahibi Ekim Alptekin ise soluğu Hakimler ve Savcılar Kurula'na şikayet etti.

Ekim Alptekin şirketi hakkında yapılan şikayet ve süreç hakkında "Şikâyete konu davanın ön inceleme duruşması 30 Mart 2022'de yapılmıştır. İlk itiraz ve cevapları ciddiye ve dikkate almayan Başkan Fikran Azkın, ön inceleme duruşmasında davalı taraflar aleyhine hakaretemiz, suçlayıcı ve alaycı ifadeler kullanarak doğrudan ihsas-ı rey niteliğinde tavırlar sergilemiştir."dedi.

Dava da asıl dikkat çeken konulardan biri ise mahkeme başkanı olan Fikran Azkın'ın daha önce Ekim Alptekin'in diğer şirketi olan EA İnşaat'ın başka projesi olan Kartal Kule'den büro satın alandan biri olması oldu.

#reklam#

Fikran Azkın bu aldığı büro nedeniyle firma ile kavgalı. Ekim Alptekin yine bu konu ile ilgili "Başkan Fikran Azkın, binanın iskân almaması ve geç tamamlanması konularından dolayı ve yine ayıp iddialarıyla, satış yapan şirketimle problem yaşamıştır."

Ayrıca bu davada hâkimin görevlendirdiği iki bilirkişinin de aynı kuleden büro satın alan isimler olması...

Bilirkişiler Mehmet Ali Güldal ile Mehmet Yorulmazer de tıpkı Hâkim Fikran Azkın gibi Kartal Kule'den büro satın almışlar ve şirketle problem yaşamışlardır. 

Herkesin aklına gelen sorular ise şunlar: Hâkim ve bilirkişiler problemli oldukları bir şirketin davasına bakabilir mi? 

Baksalar bile adil karar verebilirler mi? 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz