İngiliz uzman, en hızlı sarhoş eden içkiyi açıkladı

İngiltere’deki Brighton Üniversitesi’nden araştırmacı Profesör Hal Sosabowski, hangi alkollü içeceklerin en hızlı sarhoş ettiğini ve tüketildikten sonraki gün kötü hissettirdiğini anlattı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV
İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Sosabowski, en kısa sürede sarhoşluğa yol açan ve tüketildikten sonraki gün kötü hissetmeye neden olan alkollü içecekleri sıraladı.

Tüketilen içkinin etkisinin içindeki etanol oranına bağlı olduğunu vurgulayan Sosabowski, söz konusu oranın içkiye göre yüzde 5 ile 40 arasında değiştiğini ifade etti.

En hızlı sarhoş eden içkilerin İspanyol şarabı Şeri ve Porto şarabı olduğunu söyleyen İngiliz profesör, bu iki içkiyi öne çıkaran en önemli özelliğin hızlı emilim ve nispeten yüksek alkol oranı (yüzde 20) olduğunu kaydetti.

Neden viski değil?

Viski ve buna benzer diğer sert içkilerin de hızlı sarhoş ettiklerine dikkat çeken uzman, ancak bu içeceklerin yüksek alkol oranından dolayı mide hücrelerinin çalışmasını bastırarak kan sistemi tarafından daha yavaş emildiğini vurguladı.

#reklam#

Şampanya gibi gazlı şarapların da insanı hızlı bir şekilde sarhoş ettiğini söyleyen Sosabowski, bu içkilerin içindeki gazın emilimi hızlandırdığını ve bu nedenle içerdikleri alkolün etkisinin daha ilk dakikada hissedilmeye başlandığını ifade etti.

Alkol ve su birlikte tüketilmeli mi?

Birçok kişinin ayık kalmak ve ertesi günün akşamdan kalmalığını önlemek düşüncesiyle masada alkol ve suyu birlikte tükettiğini belirten araştırmacı, ancak bunun, 40 derecelik içkilerde etanol oranını yarı yarıya düşürdüğü ve çok hızlı sarhoşluğa yol açtığı için yapılmamasını önerdi.

''Daha az kötü hissetmek' için voTka tüketin'

Ertesi sabah kendilerini ‘daha az kötü hissetmek’ isteyen kişilere votka tüketmelerini öneren uzman, ancak içkiyi fazla kaçırmamanın tek yolunun hiç alkol tüketmemek olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz