Kamyon ve TIR’cılar iflasın eşiğinde! 3 gün kontak kapatacaklar
Yalçın Bayer, Hürriyet'teki bugünkü köşe yazısında koronavirüs pandemisinden etkilenen kamyon ve TIR’cıların üç gün kontak kapatacağını yazdı.
- | Son Güncelleme:
- | Patronlar TV
Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, bugünkü yazısında, kamyon ve TIR’cılar derneği başkanı Bülent Arslan ile arasında geçen görüşmeyi aktardı.
Hükümetten istediği desteği alamayan kamyon ve TIR’cıların 22 Mart Pazartesi günü 07.00 ila 24 Mart Perşembe günü 24.00 saatleri arasında kontak kapatacaklarını yazan Yalçın Bayer, "Sorunlarının her yönden büyük olduğu anlaşılıyor Bülent Arslan’ın ellerindeki notlardan. Bu nedenle vergilerden ve cezalardan başlıyor anlatmaya. Otoyol ve bölünmüş yollarında park yeri olmaması ve ehliyet ceza puan sistemindeki aykırılıklar onların epey canını yakıyormuş." değerlendirmesinde bulundu.
İşte, Yalçın Bayer'in dikkat çeken o yazısı;
Kamyon ve TIR’cılar 3 gün kontak kapatıyor
Salı günü ‘Kamyoncu ve TIR’cılar isyan ediyor’ diye yazmıştık. Sorunları o kadar büyük ki CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin dün bu sektöre sahip çıkarak “Kamyoncular iflasın eşiğinde, iktidar vergi toplamanın derdinde” diye açıklama yaptı.
Kamyoncuların ve TIR esnafının, kontak kapatma eylemini 22 Mart Pazartesi günü 07.00’de başlatıp, 24 Mart Perşembe günü 24.00’te son vereceklerini açıklayan dernek başkanı Bülent Arslan, “Bu sefer her mağduriyetimizin ciddiye alınmasını istiyoruz” diye konuştu.
Söyledikleri özetle şu noktalarda toplanıyor: “ Ankara’da emin olun çalmadık kapı bırakmadık; Cumhurbaşkanımızın danışmanı İhsan Şener’e, CİMER’e, Ulaştırma Bakanlığı’na, bütün siyasi partilerin grup başkanvekillerine, özellikle AKP milletvekillerine, Devlet Bahçeli’nin ekibine, muhalefet partilerine kadar herkesin kapısını çaldık. Gerektiğinde randevu aldık ama kimsenin bizimle ilgilenmek istemediğini fark ettik. Bizim ne kadar önemli bir sektör olduğumuzu, bütün gıda sektörü ile üretim mallarının bizim tarafımızdan taşındığını ne yazık ki çok kimse bilmiyor.”
Sorunlarının her yönden büyük olduğu anlaşılıyor Bülent Arslan’ın ellerindeki notlardan. Bu nedenle vergilerden ve cezalardan başlıyor anlatmaya. Otoyol ve bölünmüş yollarında park yeri olmaması ve ehliyet ceza puan sistemindeki aykırılıklar onların epey canını yakıyormuş. Karayollarındaki kantarların hatalı tartımları ve kapalı oldukları halde aracın arkasında ceza gönderilmesine kadar bir sürü sorunu gündeme taşıyor; “Nakliyeci garajlarında belgesiz iş yapanlar hiç denetlenmez mi? Transit geçiş, K ve C belgeleri sorunları halledilmez mi?” diye soruyor. Bülent Arslan sonunda “Ankara’daki büyüklere sözüm: Milli nakliye sektörü güçlü olmayan hiçbir ülke ihracat hedeflerine ulaşamaz” diyor.
YORUMLAR
Yorum Yap