Kaz Dağları’nı katleden şirketin altından da ‘McKinsey’ çıktı

Kaz Dağları’ndaki doğa katliamının altından da McKinsey çıktı

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

Kaz Dağları‘na yapılmak istenen altın madeni nedeniyle binlerce ağacın kesilmesine ve doğal yaşamınadeta katledilmesine izin verilen şirketin “Alamos Gold” olduğu biliniyordu. Alamos Gold’un yalnızca Kirazlı bölgesinde faaliyet yürütmediği ortaya çıkarken, şirkete altın arama projelerini yürüttüğü bölgelerin satışını yapan ve sahibi olan Dominic.S. Barton’un McKinsey’in en önemli partnerlerinden biri olduğu öğrenildi.

Gazzetta9.com’dan Celal Eren Çelik’in haberine göre, tartışmaların başladığı günden bu yana kamuoyu hep KAZ DAĞLARI ve KİRAZLI bölgesindeki altın arama faaliyetlerine odaklanmış durumda… Oysa ki bu “ustalıkla” saklanmış “eksik” bir bilgi. Kaz Dağları’nda ağaç katliamı yapan şirkete ‘süper’ teşvik

Çelik’in haberi şöyle:

“ALAMOS GOLD, bölgede KAZ DAĞLARI ve KİRAZLI bölgesinin yanısıra ÇAMYURT bölgesinde de “proje” yürütmeke…

İşte aslında önemli nokta da tam burası zira ALAMOS GOLD, KAZDAĞLARI, KİRAZLI VE ÇAMYURT bölgelerini adeta bir “paket” gibi satın alıyor…

#reklam#

Peki ALAMOS bu 3 bölgeyi kimden satın alıyor? Bu satınalma işlemi 6 Ocak 2010 tarihinde gerçekleşiyor ve bu üç bölge sadece 90 milyon dolar karşılığında Teck and Fronteer Development firmasından ALAMOS tarafından satın alınıyor…

İşte KAZ DAĞLARI’nın altındaki Küresel İlişkiler ağı da bu Teck and Fronteer Development ile alakalı aslında…

KAZ DAĞLARI’NDA McKİNSEY İZLERİ…

Zira 2010 yılında bu 3 bölgeyi ALAMOS’a gayet “uygun” fiyata satan Teck and Fronteer Development firması yakından incelendiğinde ilginç bilgilere rastlanıyor.

Teck and Fronteer Development’in sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı olan isim Dominic S. Barton.

Dominic S.Barton’un çok önemli 2 özelliği var.

Barton yaklaşık 1 sene önce neredeyse Türkiye ekonomisinin” anahtarlarının” tamamen teslim edilmesi için sözleşme yapılan ancak sonra bu milyar dolarlık sözleşmeden, kamuoyuna açıklandığına göre vazgeçilen (?) küresel danışmanlık firması McKinsey’in çok üst düzeybir yöneticisi ve aynı zammanda Temmuz 2018 yılına değin “KÜRESEL ORTAĞI”!  Türkiye'nin anlaştığı McKinsey o ülkede kriz çıkardı

Barton’un bir diğer önemli özelliği ise ABD dış politikasına yön veren en önemli kuruluşlardan olan ve özellikle Pentagon ve CIA için hazırladığı raporlar ile ünlenen Brooking Enstitüsü’nün Mütevelli Heyeti üyesi olması.

BARTON “YILDIZLARLA” BİRLİKTE…

#reklam#

Peki Dominic S.Barton ile birlikte o mütevelli heyetinde kimler var bakalım:

Mütevelli Heyeti Başkanı: Glenn Hutchins- ABD Merkez Bankası FED’in Yönetim kurulu üyesi. (Federal Rezerve of New York)

Suzanne Nora Johnson: ABD Merkez Bankası FED’in sahibi olan 8 “AİLE ve FİRMADAN” birisi olan Goldman Sachs’ın Başkan Yardımcısı

Arthur R. Collins: Meridian Uluslararası Merkezi Yönetim Kurulu üyesi.Bu kuruluş ABD’nin küresel hegemonyasının güçlenmesi ve bu amaçta seçilen liderlerin desteklenmesi, “özel” diplomatik girişimlerin sağlanması için kurulmuş bir örgüt ve ABD’de çok etkin. En önemli “ortakları” ise ABD Savunma Bakanlığı’nın yanı sıra ABD Enerji Bakanlığı.Bunun yanısıra başta GoldmanSachs olmak üzere,Barclays’tan,Coca Cola’ya,Intel’den petrol tröstü Chevron’a kadar onlarca küresel dev firma bu kuruluşun özel sektör “Ortağı”

John R. Allen: Amerika’nın son dönemde yetişen en önemli generallerinden ve komutanlarından birisi.NATO’nun Uluslararası Güvenlik Yardım Gücü ISAF’ın da komutanıydı. İşte Bahçeli'den Ali Saydam'a Erdoğan'ın ofsayta düşürdüğü McKinsey fedaileri

Tracy R. Wolstencroft: Goldman Sachs’ın eski ortağı ve ORTAKLIK KOMİTESİ üyesi…

Leonard D. Schaeffer : ABD’de “CIA’nın arka bahçesi” olarak bilinen üst düzey yöneticilerini CIA’dan emekli olmuş isimlerden ataması ile bilinen CITY BANK’ın eski başkan Yardımcısı

#reklam#

Öte yandan Hanzade Doğan Boyner de bu mütevelli heyeti içerisinde yer alan tek “Türk” olma unvanını taşımakta.

McKİNSEY HER YERDE…

Yukarıda saydığımız ve ALAMOS GOLD’a altın arama projelerini yürüttüğü bölgelerin satışını yapan ve sahibi olan Dominic.S. Barton’un McKinsey’in “eski” ortağı olduğu belirtilse de bu ortaklığın devam ettiği belirtilen Teck and Fronteer Development firmasını en önemli partneri tabii ki Mc Kinsey firması.

Öte yandan firmanın sahibi olan Dominic.S. Barton firmanın resmi web sitesinde Mc Kinsey’in eski “Küresel Ortağı” olarak tanıtılsa da Brooking Enstitüsü’nde bu ortaklığın devam ettiği belirtilerek bu unvan ile Mütevelli Heyeti’nde yer almakta.

Yukarda Brooking Enstitüsü’nün Mütevelli Heyeti’nde bulunan isimlerin en büyük ortak noktaları FED ve FED’in sahiplerinden olan Goldman Sachs ile organik ilişkileri. CHP’den McKinsey eleştirisi: Hazine’ye de kayyım geldi

McKinsey’in ortaklarından Roger W. Ferguson Jr. 1999’dan 2006’ya kadar Federal Reserve System’in Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini sürdürüyor. Yani FED’in 1996-2006 arası başkan vekili olan isim Mc Kinsey’in ortağı. McKinsey’in diğer bir ortağı ise bizim KAZ DAĞLARI bölgesini ALAMOS’a satan Dominic.S. Barton!

#reklam#

McKinsey ile Goldman Sachs iki büyük rakip görülse de aslında girift bir ilişki içerisindeler. Örneğin McKinsey’in en tepesindeki isim Rajat Gupta aynı zamanda Goldman Sachs’ta Yönetim Kurulu Üyesi’ydi ve adı bir skandala karışınca 16 sene hapis cezası alarak hapis yattı.

FED’in danışmanlık aldığı şirket de işte bizim KAZ DAĞLARI BÖLGESİ’ni ALAMOS’satan Teck and Fronteer Development firmasının sahibi olan Dominic S.Burton’un “KÜRESEL ORTAĞI” olan Türkiye’de de”sözleşme iptal edildi” dense de ekonomi de etkin biçimde fiilen çalıştığı kulislerde konuşulan McKinsey firması… 10 maddede McKinsey heyulası

İşte o bölgeyi ta 2010 öncesinden “kapatan” Teck and Fronteer Development eli ile aslında McKinsey firması. Kanadalı ALAMOS ise halen bu Teck and Fronteer Development frması ile yakın işbirlikteliği yapmakta. Hali ile arkasındaki “küresel” güçlere güvenerek Türkiye’de bu doğa katliamını gerçekleştirmekte.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz