MESS, 300 genci yazılım alanında eğiterek iş gücüne kazandıracak
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
- | Son Güncelleme:
- | Patronlar TV
Ülke ekonomisinin lider kuruluşlarından oluşan, 260 üyesiyle dolaylı olarak 1 milyondan fazla kişiye istihdam sağlayan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS); dünyada ve Türkiye’de ilkleri, enleri ve tekleri hayata geçirmeye devam ediyor.
Bu kapsamda MESS, genç neslin geleceğin yetkinlikleriyle donatılarak, çalışma hayatına katılması ve ülkemizin küresel arenada rekabet gücünün artması amacıyla; MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı’nı hayata geçiriyor.
MESS’in kamu, özel sektör ve akademi iş birliği ile tasarladığı program; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Sayın Vedat Bilgin’in katılımıyla, iş birliği protokolü imza törenin gerçekleştirildiği toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.
MESS, 300 Gence Bilişim Alanında İstihdam Sağlayacak
MESS Teknoloji Merkezi (MEXT) ortaklığında hayata geçirilen MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı, Boğaziçi Üniversitesi’nin sertifikasyonu ile sunuluyor. Programda; Amazon Web Services, Cisco, Microsoft ve IBM gibi dünyanın önde gelen teknoloji firmalarının programa özel hazırlanan eğitim modülleri yer alıyor. Proje ile gençlerin, daha kariyerlerinin en başında, yeni çağın yetkinliklerini kazanması ve onların gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.
Program ile, üniversite son sınıf öğrencisi ya da yeni mezun olup henüz iş gücüne katılmamış 300 gencin öğrenme yolculuklarının desteklenmesi hedefleniyor. Program kapsamında gençler, 3 ay boyunca yoğun tempoda ve rollere göre özelleşmiş fiziksel ve çevrimiçi eğitimler alacaklar. Ayrıca, sanayide uygulamalı projelerde yer alarak öğrendiklerini sahada pekiştirme imkanı bulacaklar. Program, sanayinin en çok ihtiyaç duyduğu Tam Donanımlı Web Geliştirici, Siber Güvenlik Uzmanı, Ağ ve Sistem Uzmanı olarak 3 temel rolde yetkinlik kazandırmaya odaklanıyor.
“MEXT BİL-İşim Programı bilgiyi, teknolojiyi, istihdamı bir arada sunuyor”
MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı’nın tanıtım toplantısında konuşan MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol “İşimiz dönüşüm, rotamız gelecek mottosuyla sanayiyi üretimin dijital geleceğine hazırlayacak çalışmalara hız veriyoruz. MESS olarak ülkemizi, yazılım dilleri ve teknolojilerinde lider konuma getirmeyi amaçlıyoruz. Gelişen yazılım ve teknolojiler, üretim süreçlerinde daha önce olmayan bir katma değer artışını da beraberinde getiriyor. Rekabet ortamı artarken şirketlerimizin başarısının sırrı dijital yetkinlikleri sürekli güncel tutmak olacak. Bugün ülkemizde 140 bin civarında yazılımcımız var. Yazılım sektörümüzün ekonomideki mevcut yerini 3-4 kat artırarak 100 bin ek istihdam yaratma, 10 milyar dolarlık ihracata ulaşma ve 10 yeni unicorn çıkarma potansiyeli bulunuyor. MESS olarak MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı ile sektörün büyümesine katkı yapmayı hedefliyoruz. 300 gencimizi yazılım alanında eğiterek MESS üyesi şirketlerde iş gücüne katacağız. Programımızın Türkiye’nin en kapsamlı nitelikli bilişim uzmanı yetiştirme ve işe yerleştirme programı olmasını hedefliyoruz. MEXT BİL-İşim Programımız adı gibi bilgiyi, teknolojiyi, istihdamı tek potada eriten, gençlerimiz gibi dinamik, çevik ve sürekli gelişen bir program olacaktır. Bu amaçla programın içeriğini sanayimizin ihtiyaçları, akademik ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda güncellemeye devam edeceğiz. MEXT BİL-İşim programının hayata geçmesi için vermiş olduğu destekleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Sayın Vedat Bilgin başta olmak üzere tüm program paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunarım.” dedi.
Benzersiz Bir Eğitim ve İstihdam Programı
MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı, geniş kapsamı ve müfredatıyla benzerlerinden ayrışıyor. Program, sadece bilişim teknolojileri (IT) üzerinden değil operasyon teknolojileri (OT) perspektifinden de ele alınarak oluşturuldu. Eğitim programı yazılımcıların en çok ihtiyaç duyduğu tasarım odaklı düşünme, çevik proje yönetimi, etkili iletişim gibi 12 sosyal becerinin tamamına da hitap ediyor. Program sonunda, kadın / erkek dağılımına dikkat edilerek gerçekleştirilecek istihdam ile de her alanda fırsat eşitliğine destek olunması hedefleniyor. MESS, programa katılan gençleri çalışma yaşamlarında da yalnız bırakmayarak işgücüne katılım süreçlerine destek veriyor.
YORUMLAR
Yorum Yap