Necati Göksu ve ekibi İTO seçimlerinde 72. Komite'den aday

İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinin ilk etabı olan meslek komitesi seçimleri, 9 Kasım Çarşamba günü yapılacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

Seçimlerde 72. Komite Baklava, Pasta ve Şekerli Mamuller Meslek Komitesi için ekibiyle birlikte aday olan Necati Göksu, “Komitemizde çok farklı iş dallarında üretici ve işletme var. Maalesef İTO meclisinde komitemiz sadece baklava sektöründen ibaretmiş gibi bir algı var. Hem İTO meclisinin hem de Türkiye ekonomisinin bel kemiği konumundaki sektörümüz hak ettiği temsili ve desteği bulamıyor. Yeşil liste adını verdiğimiz ekibimizde tüm sektörü temsil edecek güçlü bir kadroyla seçime gidiyoruz. İnşallah bu seçimi alarak sektörümüz üzerindeki ölü toprağını atmak ve projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Komitemizde tarihinin en yüksek katılımlı seçiminin yapılmasını bekliyoruz. Sektör temsilcilerine mutlaka oy kullanmalarını ve iradelerini ortaya koymalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

#reklam#

İstanbul Ticaret Odasında sektörün hak ettiği şekilde temsil edilmediği ve sadece bir sektörün öne çıkarılarak diğer üreticilerin yeterince sesini duyuramaması nedeniyle farklı bir oluşum içine girdiklerini aktaran Göksu, “Buna rağmen baklava sektörünün sorunlarına dahi çözüm üretilemiyor. Yıllardır sektörün sorunları için yeteri adım atılmadı. Bu çözümü de biz sağlamaya adayız. Yeni bir bakış açısıyla değişime öncülük etme adına adayız. Şeffaf, liyakatli, sektörümüzün sorunlarını bilen ve çözüm önerileri üretebilecek bir yapıyla yola devam etmek adına aday olduk. Artık yenilik, değişim ve adaletli bir temsil ile kayıp zamanı telafi etmek gerekiyor. Tüm sektörün sorunlarına çözüm üretecek ve geniş katılımlı bir ekiple seçimi kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.

DEV PROJELER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZLE GELİYORUZ

Sektörün sorunlarını iyi bildiklerini ve çözüm için projeler geliştirdiklerini ifade eden Göksu, seçilmeleri halinde hazırladıkları projeleri şu şekilde sıraladı:

#reklam#

“Sektörümüzün ara eleman ve yetişmiş iş gücü sorunu yıllardır dile getirilir fakat bu alanda atılan adımlar yetersizdir. Sektörümüzün kalifiye ara eleman sorununu çözecek ayağı yere basan projelerimiz var. Sektörümüzün en önemli sorunlarından biri de yüksek girdi maliyetleri ve pahalı hammadde sorununa çözüm için lobi çalışmalarımızı hem İTO meclisinde hem de kamu kurumlarında yüksek sesle dile getireceğiz. İTO meclisinde komitemizde tüm sektörlerin sorunlarını meclise eşit oranda yansıtacağız. Sesi çıkmayan tüm alanlarda ses olmak istiyoruz. Meslek liseleri ve Üniversitelerde sektörümüzün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayacak bölümler ve derslerin eklenmesi için çalışma yapacağız. Şekerli Mamuller Organize sanayisi kurulması ve bu alanda organize bir çalışma yürütülmesi için tüm kurumları seferber edeceğiz. Kamu, özel Sektör, Sivil Toplum Kuruluşları ve Üniversiteleri bir araya getirecek, sektörümüze fayda katacak iş birlikleri ve buluşmalar düzenleyeceğiz. Fuar, Festival, Tanıtım gibi sektörümüzü öne çıkaracak organizasyonlar planlıyoruz. Kamu Otoritesi, bakanlık ve hükümetin ilgili kuruluşlarıyla sağlanan iletişimi çok yetersiz buluyoruz. Sektörümüzün sorunlarının tüm karar mekanizmalarında daha çok konuşulması için yoğun bir diplomasi ve lobi çalışması yapacağız. Sektörümüz maalesef hak ettiği konumda değildir. Sektörümüzü artık harekete geçirme ve layık olduğu konuma taşıma zamanıdır. Buna dönük olarak yoğun çalışmalar yapacağız”

TÜM SEKTÖRÜ TEK LİSTEDE BULUŞTURDUK

#reklam#

Listede yer alan ekip arkadaşlarının sektörde tanınan ve saygın isimler olduğunun altını çizen Göksu, baklavadan, helva reçele, lokumdan çikolataya kadar tüm sektörün bu ekiple ilk defa tek çatı altında toplandığını ifade etti. Bazı sektörlerin örneğin, lokum, çay kahve, çikolata gibi pek çok iş dalının İTO’da adının dahi duyulmadığına dikkat çeken Göksu, “Malum Gaziantep Türkiye’de baklava başta olmak üzere tatlı sektörü için çok önemli bir şehir. Sektörümüzde Gaziantepli saygın iş adamları yoğunlukta. Doğal olarak da bizim listemizde de ben başta olmak üzere Gaziantepli temsilci sayısı fazla. Hedefimiz birleştirici ve herkese eşit mesafede bir çalışma yapmak. Barış Yolgösteren, M. Bilal Ermiş, Özaydın Tayfur, Mehmet Güneş, Nuri Altan, Engin Arapoğlu, Ali Açıkgöz, Emrah yardımcı gibi kıymetli sektör temsilcilerinden oluşan bir ekiple yola çıktık. Sektörümüzde her kesimin sesini İTO meclisinde duyuracak çeşitliliğe sahip tek liste biziz” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz