Ortak Yarınlar Ödül Programı için başvurular başladı
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından kurumsal sosyal sorumluluk alanında geliştirilen projeleri ödüllendirmek ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Ortak Yarınlar Ödül Programı’na başvurular 6 Eylül’de başladı.
- | Son Güncelleme:
- | Patronlar TV
Gelenekselleşen programın bu yılki ana teması “Sürdürülebilirlik”.
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile örnek uygulamaları ödüllendirmek için düzenlenen Ortak Yarınlar Ödül Programı’na başvurular başladı.
Her yıl farklı temaların ele alındığı programın bu yılki teması “Sürdürülebilirlik” olarak belirlendi.
TİSK’ten yapılan açıklamada, 6 Eylül’de başlayan başvuru sürecinin 16 Ekim’de sonlanacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
“Dünyada ve ülkemizde büyük bir dönüşüm sürecini deneyimliyoruz. Dijitalleşme ve yeşil dönüşümün birlikteliğinden doğan ‘ikiz dönüşüm’ çalışma hayatı başta olmak üzere iş gücünü, sosyal paydaşları, ülkelerin küresel rekabetini ve dünya ekosistemini etkiliyor. İkiz dönüşümün etkisi ile iş gücü dönüşümünün hızlanacağını, dijital mesleklere ek olarak yeşil işlerin de giderek çalışma hayatında daha fazla yer alacağını söylemek mümkün.
Bu kapsamda, ikiz dönüşümün getireceği etkileri yöneterek öncelikle çalışma hayatı olmak üzere, çevrenin korunması, iklim krizine karşı önlem alınması, yeşil dönüşüme adaptasyonla ülkemizin küresel rekabet gücü ve gelişiminin artırılmasını önemsiyor ve sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla çalışıyoruz.
Bu amaçla yola çıkarak, sosyal sorumluluk odağında düzenlediğimiz Ortak Yarınlar Ödül Programı’nın bu yıla özel ana temasını ‘Sürdürülebilirlik’ olarak belirledik.
Kurumların sosyal sorumluluk bilinciyle ‘Sürdürülebilirlik’ alanında hayata geçirdiği iyi uygulama örneklerini kamuoyu ile paylaşmak ve bu bilinci yaygınlaştırmak adına Ortak Yarınlar’a başvuru sürecini 6 Eylül’de başlattık.
6 Eylül’de başlayan başvuru süreci 16 Ekim’de sona erecek. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından teknik jüri değerlendirmesi yapılacak. 11 – 20 Kasım tarihlerinde ise finalist projeler halk ve jüri oylamasına sunulacak. Tüm değerlendirme süreci sonrasında 1 Aralık’ta ödüller gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak. Bu yıl ‘Sürdürülebilirlik’ özelinde tasarlanan ‘Birlikte Mümkün’, ‘Çeşitlilik ve Kapsayıcılık’, ‘Dijitalleşme’, ‘Yeşil Dönüşüm’, ‘İşimizin Yarını’ ve ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ olmak üzere 6 kategoride ödüller verilecek.”
Gönüllülük esasıyla yürütülen program, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurumlara başvuru esnasında sosyal sorumluluk odağında bir kez daha adım atma fırsatı sunacak. Bu kapsamda kurumlar, Tohum-Eğitim, Kültür ve Doğa Derneği iş birliğinde TİSK tarafından hayata geçirilen “Yeşile Ortak Ol” kampanyasına fidan bağışı yapabilecek.
Geçtiğimiz yıl halk oylamasına 30 bin kişi katılmıştı
Geçtiğimiz yıl İşimizin Yarını odağında düzenlenen programa 128 proje için başvuru yapılmış ve 30 proje finalde yarışmıştı.
Jüri değerlendirmesinin yanında 30 bin kişinin katıldığı halk oylamasında, aralarında Abdi İbrahim, Arçelik, Avrupa Birliği Başkanlığı, Coşkunöz Eğitim Vakfı, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları, GEBKİM OSB, Koç Holding, Oyak Çimento ve Tofaş’ın da olduğu 17 kurum ödüle değer görülmüştü.
Ayrıca programa başvuru yapan kurumlar geçtiğimiz sene TİSK ve TEGV iş birliğinde yürütülen Ortak Yarınlar Fonu’na bağış yaparak, 400’ü aşkın çocuğun 1 yıllık eğitim hayatına katkıda bulunmuştu.
Bununla beraber geçtiğimiz yıl, TİSK de program içerisinde TEGV ile yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak İş’te Güvenli Gelecek projesini hayata geçirmişti. Bu kapsamda, bugüne kadar 1.000 çocuk İşimizin Yarını odağında Geleceğin Meslekleri ile İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri aldı.
YORUMLAR
Yorum Yap