Özgür Burak Akkol, MESS Başkanlığı'na yeniden seçildi: İşimiz Dönüşüm Rotamız Gelecek

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) 14 Nisan 2022 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen Olağan 49. Genel Kurul toplantısında Özgür Burak Akkol, Yönetim Kurulu Başkanlığına bir kez daha seçildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

İlk kez bir kadın üyenin de yer aldığı; Özgür Burak Akkol, Hasan Özcan Aydilek, Bora Koçak, Erkan Kafadar, Ayşe Arkan, Aykut Özüner, Erol Bakan, Tuna Arıncı ve Ayhan Özel’den oluşan yeni MESS Yönetim Kurulu, üç yıl boyunca (2022-2025) görevlerini sürdürecek.

Yeniden MESS Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Özgür Burak Akkol, toplantının açılış konuşmasında “Yönetim Kurulumuzu seçen üyelerimize, kıymetli görüşlerini bizimle paylaşan Sayın Cumhurbaşkanımız’a, yoğun mesaisine rağmen video mesaj ile desteklerini ileten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a, Genel Kurulumuzda bizi yalnız bırakmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin’e, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Bakanlık Teşkilatımız ve İşçi Sendikalarımıza teşekkürlerimi sunarım.” dedi ve yeni yol haritasını anlattı.

“Üyelerimizi küresel trendlere ve değişen dünyaya hazırlamaya devam edeceğiz.”

#reklam#

Her biri alanında lider 260 üyesi ve 63 yıllık tarihinden aldığı güç ile geleneksel sendikacılık kalıplarını yıkan, somut projelerle uçtan uca hizmet veren yeni nesil bir sendikaya dönüştüklerini ifade eden MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol; MESS’in yeni döneminde çok daha güçlü, yenilikçi, teknolojik, dünyada örnek gösterilen bir yapıya kavuşacaklarını söyledi.

Son 3 yıllık çalışma döneminde temsil gücünü artırma hedefiyle üye sayısını 260’a çıkaran MESS; üye iş yerlerinde doğrudan 210 bini aşkın, dolaylı olarak ise 1 milyondan fazla kişiye istihdam sağlıyor.

MESS Ortak Satın Alma Platformu ORDER ve Çalışan Avantaj programı MESST projeleri ile üyeler ve çalışanları için değer üreten MESS, Çevik yönetim anlayışını benimseyen ilk sendika olarak ölçülebilir hedeflerle yönetiliyor.

MESS, Türkiye’nin en büyük özel sağlık sigortası poliçesi MESS Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile 150 binden fazla çalışana ve ailelerine, COVID-19 tedavisi dahil olmak üzere ücretsiz tedavi imkânı sağlıyor.

MESS, tüm bu hizmetlerini dünyanın en büyük, en gelişmiş, en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi olan MESS Teknoloji Merkezi MEXT’i Türk sanayisine kazandırarak taçlandırdı.

#reklam#

Yeni dönemde birinci önceliklerinin her zamanki gibi toplu iş sözleşmesi olacağını belirten Özgür Burak Akkol, “Bu süreci besleyecek şekilde işçi sendikaları ile, Toplu İş Sözleşmesi süreci dışında da görüşmeler yapacağız, yakın ve açık iletişimi koruyacağız. Çalışma hayatına ‘ben değil biz’ anlayışıyla yaklaşmaya devam edeceğiz. Mevcuttaki hizmetlerimizi güçlendirirken, diğer yandan dijital dönüşümün öncüsü MEXT’te, üyelerimizi küresel trendlere ve değişen dünyaya hazırlamaya ve üretimin sesi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Geleneksel sendikacılık kalıplarını yıkan MESS, dünyada ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor

MESS, MEXT’in metaverse versiyonu olan METAMEXT’i hayata geçirerek, dünyadaki sendikalar arasında bir ilke imza attı. METAMEXT platformu, VR ve AR teknolojileri ile MEXT’te verilen hizmetleri yer, zaman, mekân fark etmeksizin sağlıyor. Yanı sıra sanat ve bilim ekseninde yeni nesil bir paylaşım ortamı sunuyor.

MESS, yine ilk kez bir sendikanın gerçekleştirdiği NFT sergisi “Üretimin Hikayesi” ile üretim süreçlerinin gerçek hikayelerini dijital evrene taşıyor. Ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut’un küratörlüğünü üstlendiği ve Olağan 49. Genel Kurulu’nda lansmanı gerçekleştirilen fotoğraf sergisinde, MESS üyelerinin ve çalışanlarının emeğini ve üretim süreçlerini içeren fotoğraf kareleri, 50 eserlik bir NFT sergisine dönüştü.  Sergi, METAMEXT platformu üzerinden ziyaret edilebiliyor.

#reklam#

Genel Kurul toplantısında yeni dönem hedeflerine dair açıklama yapan MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “En önemli hedefimiz sanayide dijital dönüşümün merkezi olmak. Bu kapsamda dijital dönüşümün bugün yeni bir boyutu olan metaverse ve blockchain gibi yeni teknolojileri, MESS’in sunduğu hizmetlere entegre etmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Akkol, sanayinin küresel rekabet gücünü korumak adına ikiz dönüşümü, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat ve ülkemizin 2053 hedefleri ile uyumlu olarak gerçekleştirmeyi hedeflediklerini de vurguladı.

Dijital dönüşümün yanında yeşil dönüşümü de odağına alarak 100’ün üzerinde firmanın sürdürülebilirlik yol haritasını oluşturacaklarını açıklayan MESS, ‘İşimiz dönüşüm, rotamız gelecek’ mottosunu rehber edinerek Türk sanayisini üretimin dijital geleceğine hazırlıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz