Pandemiden sonra talep 5 kat arttı: Şirketler e-dönüşüme akın ediyor

E-dönüşüm, şirketlerin e-defter, kep, e-irsaliye, e-bordro gibi süreçleri tamamen dijital ortama aktardığı, yönetim, arşivleme ve gönderimini yine dijital olarak sağladığı bir dünya.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

Türkiye’de ve dünyada farklı sektörlerden birçok şirketin dahil olduğu e-dönüşüm süreci, şirketler için hem zaman hem maliyet hem de emek kazancı anlamına geliyor. Mükelleflerin iş süreçlerini profesyonel bir şekilde sürdürmesini sağlayan e-dönüşümü en çok etkileyen konulardan birisi ise, koronavirüs pandemisi oldu.

Koronavirüs pandemisi sonrası tüm şirketler e-dönüşüme geçiyor

Dijitalleşme, e-dönüşüm adı altında her gün yüzlerce şirketin dahil olduğu bir dünya. Matbu evrakların basımı, saklanması, kargolanması gibi süreçleri tamamen dijitale aktaran şirketler, ciddi bir gelir elde ediyor ve personellerinin emek kaybını azaltıyor. Basılı evrakların giderlerini yüzde 80 oranında düşüren e-dönüşümde, evrak basımı, arşivleme, gönderim ve kargolama gibi konular için ayda 10 bin TL harcayan bir şirket, bu giderini 2 bin TL’ye kadar düşürebiliyor. Ancak e-dönüşümün avantajları bununla da sınırlı değil.

Çin’de 2019 yılında ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesinde, milyonlarca işletmeyi etkileyen korona virüs krizi, dijitalleşmenin önemini bir kere daha gösterdi. Pandemi döneminin e-dönüşüm konusundaki en önemli göstergesi, şirketlerin dijitalleşme ile kazandığı esneklik oldu. Çalışanları uzaktan işe devam eden şirketler e-bordro hizmeti ile eskiden basılı olarak sunduğu belgeleri dijital olarak gönderdi. Online ticaret şirketleri, faturaları basılı olarak göndermek yerine dijital olarak, e-fatura e-arşiv fatura ile hazırladı, mail ile gönderdi. Bu da, temassız bir iş yaşamı ve ekonomide, dijital dönüşümün ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

Dijital olarak hazırlanan belgelerin 10 yıl saklanabildiği e-dönüşüm sürecinde, EDM Bilişim verilerine göre e-bordro müşterileri 5 kat arttı.

E-dönüşüm zorunlu olacak mı?

Kovid-19 gibi kriz dönemlerinde, birçok avantaj içeren e-dönüşüm gibi konular gündeme yeniden geliyor. Türkiye’de modern bir iş yönetimi anlayışına adım atmak isteyen birçok şirket, halihazırda dijital dönüşüme adapte oldu. Ancak bu geçişler genellikle, devlet tarafından zorunlu olduğunda hız kazanıyor.

E-dönüşüm konusunda Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Rusya, Güney Afrika, Kanada gibi ülkelerde de faaliyet gösteren EDM Bilişim’e göre, bu ülkelerde dijital dönüşüm zorunlu olduğunda, şirketler akın akın geçiş yaşadı.

Örnek olarak İtalya ve Kanada’da şirketlerin yarısına yakını zorunluluklar nedeniyle KEP kullanıyor. Türkiye’de e-dönüşüm, belli bir cironun üzerindeki büyük şirketler için zorunlu. Ancak ilerleyen dönemde tüm şirketler için de zorunlu olabilir.

E-dönüşüme nasıl geçilir?

E-fatura, e-arşiv fatura, e-bilet, KEP, e-irsaliye ya da e-defter gibi farklı çözümlerin yer aldığı e-dönüşümde yapmanız gereken, profesyonel bir e-dönüşüm şirketi ile ilerlemek. Bu alanda Türkiye’de 250 binden fazla firmanın tercihi olan EDM Bilişim, en iyi e-dönüşüm firmaları arasında. Dijital dönüşümde küresel bir deneyime sahip olan şirket, tüm yasal prosedür adımlarına hakim, dijitalde yılların deneyimine sahip uzman ekibi ile, dijital dönüşümü en iyi şekilde tamamlamanızı sağlıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz