Rezistans nedir? Nerelerde kullanılır?
Rezistans birçok yerde kullanılmaktadır. Isınmada, endüstriyel alanda ve ticari alanlarda kullanılabilmektedir.
- | Son Güncelleme:
- | Patronlar TV
Rezistans, ısı enerjisi elde edebilmek için kullanılan bir üründür. Ev aletlerinde ve otomobillerde de kullanılabilmektedir. Rezistansın içerisinde krom ve demir gibi dayanıklı malzemeler kullanılmaktadır.
Rezistans Nedir?
Rezistans elektrikte önemli bir yere sahiptir. Isıtma elemanı olarak kullanılmaktadır. Bünyesinde iletken ve yalıtkan malzemeler bulunmaktadır. Rezistans aynı zamanda direnç telidir.
Rezistans genellikle krom, alüminyum, demir ve nikelden oluşmaktadır. İçerisinde bulunan krom sayesinde ısıya karşı dayanımı artmaktadır. Rezistans içerisinde nikel ise kimyasal faktörlere karşı koruma sağlamaktadır. Alüminyum ısıdan dolayı ısınan tellerin paslanmasını engellemektedir. Bir rezistans içerisinde alüminyum olmaz ise ısınma verimi düşmektedir.
Rezistans Nerelerde Kullanılır?
Rezistans birçok yerde kullanılmaktadır. Isınmada, endüstriyel alanda ve ticari alanlarda kullanılabilmektedir. Rezistans tasarımı ve teknik özellikleri kullanılacak alanı belirleyen faktörlerdir.
Konutlarda ve kişisel olarak kullanılan malzemelerde rezistanslar;
Fırın,
Saç kurutma makinesi,
Su ısıtıcısı,
Tost makinesi,
Elektrikli soba,
Elektrikli ev aletleri,
Çamaşır makinesi,
Ticari olarak kullanılan malzemelerde rezistanslar;
Otel, restoran gibi yerlerde yiyecekleri sıcak tutmak için kullanılmaktadır.
Boru makinelerinde, halı ipliği makinelerinin içerisinde rezistans bulunmaktadır.
Bir ortamı ısıtma veya fırın ısıtma gibi işlemlerde kullanılmaktadır.
Ambalaj üretiminde, plastik kaynaklarda kullanılmaktadır.
İnşaat sektöründe, laboratuvar ekipmanlarında bulunmaktadır.
Plaka ısıtmada, kauçuk kalıplamada kullanılmaktadır.
Otomotiv sektöründe kullanılmaktadır.
Enerji tasarrufu beklentisi olan yerlerde kullanılmaktadır.
Rezistans Çeşitleri:
Rezistanslar çeşitli malzemelerin sıcaklığı artırmak için kullanılan sistemlerdir. Kullanım alanları olarak fiziksel özellikleri, enerji tüketim değerli gibi faktörler farklı üretim yapılmasına neden olmuştur. Rezistansın birçok farklı tasarımı ve çeşitleri bulunmaktadır.
Açık Büfe Rezistansları:
Yemek servisi yapan restoran, otel gibi yerlerde ısıtma malzemeleri önemlidir. Açık büfe rezistansları geniş kullanım alanları bulunmaktadır. Kolay bir şekilde montajı yapılmaktadır. Enerji tasarrufunu oldukça başarılı bir şekilde yapmaktadır.
Boru İç Rezistanslar:
Bu rezistanslar malzeme ve performans açısından önemli avantajları vardır. 800 santigrat dereceye kadar çalışabilmektedir. İyi derecede ısı iletkenliği sunmaktadır. Aynı zamanda çok katmanlı bir yapıya sahiptir. Kimyasal direnci yüksek bir yapıya sahiptir. Seramik yalıtımlıdır. Paslanmaz çelik ve termal iletkenliği ile birleşmektedir.
Telli Kaset Isıtıcılar:
En verimli ısıtma elemanlarındandır. Aynı zamanda diğer ısıtma elemanlarından daha ekonomiktir. Kanal ısıtma da kullanılmaktadır. Havayı doğrudan ısıtan açık devrelere sahiptir. Telli kaset ısıtıcılar verimliliği artırma, hızlı ısınma ve düşük maliyeti ile çok tercih edilmektedir. Basit bir ısıtma için çok tercih edilmektedir. Doğrudan hava akımına ısıyı bırakmaktadır. Geniş yüzey alanlara eşit ısı dağılımı yapabilmektedir.
Kelepçe Rezistanslar:
Halka şeklinde ısıtma cihazlarıdır. Bu rezistanslarda ısıtma iletken yöntemi ile gerçekleştirilmektedir. Bir malzemenin dışına kenetlenir ve dışarıdan ısıtma gerçekleştirilmektedir. Seramik veya mika yalıtım malzemeleri en çok kullanılmaktadır.
Rezistans Fiyatları:
Rezistansların bol ürün çeşitliliği bulunmaktadır. Birçok kritere göre değişiklik gösterebilmektedir. http://www.serrezistans.com/ adresinden ihtiyacınız olan rezistansı seçebilirsiniz. Müşteri yardımcıları sizlere ulaşıp fiyat bilgisi hakkında yardımcı olacaklardır.
YORUMLAR
Yorum Yap