TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu: Her şey daha güzel olacak
TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, “Avrupa ile yalnızca ticaret değil, sanat ilişkimiz olması lazım”
- | Son Güncelleme:
- | Patronlar TV
TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nun açılış öncesi düzenlenen yemekte, "Avrupa ile yalnızca ticari ilişkimiz değil sanatsal anlamda da ciddi bir ilişkimiz olması lazım. Türkiye'de bu konuda çok ciddi bir yetkinlik ve yetenek var. Bunun Avrupa'da da tanıtılması lazım" ifadelerini kullandığı konuşmasını “Her şey güzel olacak” sözleriyle bitirdi.
Aynı yemekte konuşan Eczacıbaşı Grubu ve İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, da “Venedik Bienali, dünyanın en önemli güncel sanat etkinliklerinden biri ve biz burada ülkemizi yıllardır çok başarılı işlerle temsil ediyoruz. Bu bizim için bir gurur kaynağı” dedi. Hacı Sabancı'dan da 'Her şey çok güzel olacak' paylaşımı
İKSV koordinasyonunda ve Fiat’ın sponsorluğunda gerçekleştirilen Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nun resmi açılışı öncesi gazeteciler için düzenlenen yemeğe İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl ve Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu katıldı.
Yemekte konuşan Eroldu, Koç Holding ve şirketlerinin Avrupa ile Türkiye arasında köprü kurduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Koç Holding ve Koç Grubu şirketleri Venedik Binali, İstanbul Binali, İstanbul Tiyatro Festivali, 15 gün önce Yapı Kredi'nin düzenlediği Afife Jale Yiyatro yarışması buralarda Türkiye'deki son yıllarda sanattaki enerjiyi hissediyorsunuz. İstanbul'da geçen yıl 230 tane dünya prömiyeri oyun sergilendi. Bunlar çok önemli şeyler. Bir yandan görsel sanatlarda, resimde olsun, heykelde olsun yeni sanatçıların, genç insanların eserlerini çok fazlasıyla görüyoruz. Türkiye'nin kendisini sanatta da göstermeye çok fazla ihtiyacı var.
10 yıldan bu yana neden Venedik Bianeli'ndeyiz çünkü bizim için bir köprü. Biz de İtalyan ortaklı bir şirketiz. Biz burada Türkiye ile İtalya arasında yalnızca sanayi, ARGE köprüsü değil bir yandan sanat köprüsü de kuruyoruz. Bunun için de buradayız. Bu köprüler çok önemli. Ömer Koç’tan Ekrem İmamoğlu’na 'Tebrik' ziyareti
“Avrupa ile yalnızca ticaret değil, sanat ilişkimiz olması lazım”
Bizim yalnızca Avrupa ile ticari ilişkimiz değil sanatsal anlamda da ciddi bir ilişkimiz olması lazım. Türkiye'de bu konuda çok ciddi bir yetkinlik ve yetenek var. Bunun Avrupa'da da tanıtılması lazım. Onun için bu sene biz de İnci Hanımı desteklediğimiz için çok memnunuz. Şimdiden çok başarılı olacağına çok inanıyoruz. İKSV'ye çok teşekkür ediyorum. Çok uzun yıllardan beri süre gelen bir iş birliği bu. Koç Holding bu konularda zaten öncü bir kuruluş. Şirketleri de bu konuda fazlasıyla destekliyor, cesaretlendiriyor. Her şey daha güzel olacak diyorum."
Bülent Eczacıbaşı: Türkiye’de dikkate değer bir güncel sanat üretimi var
Eczacıbaşı Grubu ve İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Venedik Bienali’nin uluslararası alandaki önemine vurgu yaptığı konuşmasında “Türkiye’de dikkate değer bir güncel sanat üretimi var. Venedik’teki çalışmalarımızla, bu alandaki başarılarımızın yurtdışında yankı bulmasına olanak sağlıyoruz. Türkiye Pavyonu, ülkemizle küresel ölçekteki kültür-sanat evreni arasında verimli bir etkileşim alanı yaratıyor” ifadelerini kullandı. Eczacıbaşı’nın konuşması şöyle:
"Bu akşam basın kuruluşlarından temsilciler, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ekibinden arkadaşlarımız ve sanatçımız İnci Eviner’le bir aradayız. Türkiye Pavyonu'nun sponsoru Fiat ve İstanbul Bienali Sponsoru Koç Holding'den değerli dostlarımız da bu önemli akşamda bizi yalnız bırakmadılar.
Yarın Türkiye Pavyonu’nun resmi açılışını yapacağız. Bu yıl Pavyon’da İnci Eviner’in yeni bir işine yer veriyoruz. “Biz, Başka Yerde” adlı bu yerleştirme, çok katmanlı bir yapıt. Mimari tasarım, farklı malzemelerle üretilmiş objeler, ses tasarımı, çizim, video ve performansı bir araya getiren bu iş, insanların dünyayla ve birbirleriyle olan ilişkilerini sorguluyor; ziyaretçilerini adeta bütünüyle sarmalayıp “başka bir yere” götürüyor. Bu projeyle ilgili büyük bir heyecan duyuyoruz ve yarınki ziyaretinizde sizlerin de bu heyecanımızı paylaşacağınıza inanıyoruz."
“Venedik Bienali, dünyanın en önemli güncel sanat etkinliklerinden biri”
"Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergisi’ndeki Türkiye Pavyonu’nun düzenlenmesini 2007’den bu yana İstanbul Kültür Sanat Vakfı üstleniyor. Venedik Bienali, dünyanın en önemli güncel sanat etkinliklerinden biri ve biz burada ülkemizi yıllardır çok başarılı işlerle temsil ediyoruz. Bu bizim için bir gurur kaynağı. Türkiye’de dikkate değer bir güncel sanat üretimi var. Venedik’teki çalışmalarımızla, bu alandaki başarılarımızın yurtdışında yankı bulmasına olanak sağlıyoruz. Türkiye Pavyonu, ülkemizle küresel ölçekteki kültür-sanat evreni arasında verimli bir etkileşim alanı yaratıyor. Bu yolla sanatçılarımızı destekleyebildiğimiz için mutluyuz.
Bildiğiniz gibi Venedik Bienali’nin iki ana mekânından biri olan Arsenale’deki Sale d’Armi binasındaki 500 metrekarelik sergi alanını, 2014-2034 yılları arasında Türkiye Pavyonu için kullanıyoruz. Vakfımızın girişimi ve 21 destekçinin katkılarıyla gerçekleşen bu mekân tahsisi, ülkemizin Venedik Bienali’ndeki varlığını da güçlendirdi. Burada destekçilerimize bu tahsisi mümkün kıldıkları için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
Venedik Bienali Türkiye Pavyonu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, Dışişleri Bakanlığı himayesinde düzenleniyor. Kendilerine katkıları için teşekkür ediyorum. Ayrıca 2011 yılından bu yana Venedik Bienali Türkiye Pavyonu sponsorumuz olan Fiat’a bu önemli etkinlikte bizi desteklemeye devam ettikleri için içten teşekkürlerimizi sunuyorum. Türkiye Pavyonu’na prodüksiyon desteği sağlayan SAHA Derneği’ne, katkıları için Gorbon ve VitrA’ya ve bu serginin kamuoyuna duyurulması konusundaki çabalarınız için siz değerli basın temsilcilerine de teşekkür ediyorum.
Ve tabii en önemlisi, sanatçımız İnci Eviner’e ve tüm ekibine gönülden teşekkür ediyorum."
Sanatçı İnci Eviner ise "Bir sene boyunca nasıl emek verildiğini, nasıl çalışıldığını göreceksiniz. Çok katmanları olan bir iş. Tabi katkısı olan pek çok insan var. Fakat her şeyden önce İKSV'ye teşekkür etmek istiyorum. Bu çapta bir işi ancak onlar başarabilirdi" dedi.
Sertuğ Çiçek/T24
YORUMLAR
Yorum Yap