Üretici ve ihracatçılara 60 Milyar TL'lik destek paketi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kredi Garanti Fonu'nun toplamda 60 milyar liraya ulaşacak 3 ayrı kredi kefalet paketi hazırladığını açıkladı

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

İleri teknoloji, enerji, savunma sanayisi, havacılık, ilaç, tarım ve hayvancılık ile turizm gibi yaşamsal öneme sahip sektörlere türlü kredi imkânı sağlanacak.

Yeni uygulama ile Hazine destekli kredilerin altın, dövize yatırım şeklinde amacı dışında kullanımı engellenecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı program kapsamında verilecek kredilerin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını denetleyecek.

#reklam#

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre 'İşletme Harcamalarında Kartlı Ödeme Desteği' kapsamında KOBİ ve bunlarından dışındaki tüm firmaların finansmana erişimini sağlamak amacıyla kullandırılacak.

Kalkınma planlarındaki öncelikli sektörlerden başlayarak, katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalışan firmalara 'Yatırım Destek Paketi' kapsamında kredi desteği sağlanacak.

PROJE BAZLI KREDİ

Döviz kazandırıcı faaliyet yürüten ve ihracat potansiyeli taşıyan KOBİ'lere 'İhracat Destek Paketi' kapsamında kredi kullandırılacak. KGF kefaletli kredilerde yeni enstrümanlar geliştiriyor. Kartlı sistem bunların başında gelmekle beraber daha çok selektif krediler ile proje bazlı ve sektörel odaklı bir kredi ve kefalet mekanizması da devreye girecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz