Zeki Sarıbekir'e Japonya'dan Başkonsolos Nişanı!

Sarten Ambalaj CEO'su Zeki Sarıbekir Japonya Başkonsolosu Nishimaki Hisao tarafından ‘Başkonsolos Nişanı’na layık görüldü.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

Yurt dışında Bulgaristan’da, Hollanda’da ve Rusya’da olmak üzere toplamda dört, Türkiye’de ise 16 fabrika ile üretim yapan Sarten Ambalaj CEO'su Zeki Sarıbekir, Japonya Başkonsolosu Nishimaki Hisao tarafından ‘Başkonsolos Nişanı’na layık görüldü. Japonya Başkonsolosluğu’nun Türkiye’de ilk kez bir iş insanına takdim ettiği nişan iki ülke arasındaki kültürel ve ticari ilişkiler açısından kritik önem arz ediyor. 

JAPON ŞİRKETLERİNE TÜRKİYE’DE YATIRIM ÇAĞRISI

Türk ve Japon ilişkilerinin daha da gelişmesinin iki ülke için de son derece önemli olduğunu vurgulayan Sarten Ambalaj CEO’su Zeki Sarıbekir, “Bu ödülü almaktan dolayı büyük gurur duyuyorum. Japonya bizim için çok önemli bir ülke. Türkiye geçen sene Japonya’ya 441 milyon dolar ihracat yaparken, 3,7 milyar dolar değerinde ithalat gerçekleştirildi. Japonya ile ekonomik ilişkilerimizin en önemli boyutunu Türkiye’deki Japon yatırımları oluşturuyor. Türkiye’de 248 Japon firmasının 2,9 milyar dolar tutarında yatırımı bulunuyor. Kalifiye iş gücümüz, sanayiye yatkınlığımız ve coğrafi konumumuzla Japon şirketlerin yatırımları için uygun olduğumuzu düşünüyoruz. ‘Yeşil Mutabakat’ın önem kazandığı bu dönemde Japon şirketleri için daha az karbon salınımla yatırım yapma ve Avrupa’ya ürün gönderme olanakları ülkemizde son derece elverişli. O yüzden Japonya’daki şirketleri ülkemize davet ediyorum. Türkiye’den, Avrupa’ya ve Afrika’ya kolay ulaşım var. İleri zamanlarda yapılan ortaklıklarla bu pazarlarda daha da aktif olunabilir. Türkiye Japon şirketleri için bu bölgede bir üretim üssü olabilir.” ifadelerini kullandı.

#reklam#

Sarten Ambalaj’ı 1972 yılında bir aile şirketi olarak kurduklarını belirten Zeki Sarıbekir, şirketin Japonya ile ilişkilerini şu cümlelerle özetledi: “İlk kurulduğumuz yıllardan itibaren Japonya ve Japon şirketleri ile her zaman iyi ilişkilerimiz oldu. İlk başlarda teneke ihtiyacımızı Japonya’nın en büyük çelik şirketi olan Nippon Steel vasıtasıyla ithal ettik. Bizi her zaman desteklediler. Her sene bir miktar hammaddeyi kendilerinden satın aldık. Sarten de gelişerek ambalaj sektöründe büyüme gösterdi. Bugün Sarten’in 20 fabrikası bulunuyor. Bunların 16 tanesi Türkiye’de 4 tanesi de Bulgaristan’da, Hollanda’da ve Rusya’da olmak üzere yurt dışında. Toplamda 3 bin 400 kişiye istihdam sağlıyoruz ve Sarten olarak 50. yılımız olan 2022’de 500 milyon dolar ciro gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“MİTSUİ İLE ORTAKLIĞIMIZ DEĞERİMİZE DEĞER KATTI”

Sarten- Mitsui ortaklığı ile değerlendirmelerde bulunan Zeki Sarıbekir konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Mitsui ile ilk ortaklık görüşmemiz 2014 yılında başladı ve 2015 yılında yüzde 15 hissemizi alarak bize ortak oldular. O dönemlerde Japonya seyahatlerimizde Japon kültürü, iş hayatları, iş yapış şekilleri, ortak akıl ile alınan kararların her zaman arkalarında olmaları bizleri çok etkiledi. Japon halkının verimlilik, kalite ve eğitim anlayışları bizler için başarılı örnekler teşkil ediyor. Mitsui ile ortak olduktan sonra şirketimizde kurumsallaşmanın daha fazla arttığını gördük. Yönetimimizde kararlarımızı hep beraber aldık. Sarten büyük bir ivme kazanarak daha da büyüdü ve dünyaya açıldı. Japon ortaklarımızın yurt dışındaki ofisleri bize her zaman destek oldu. Mitsui ile ortak olmaktan dolayı çok mutluyuz, gururluyuz ve bu ortaklığın da çok uzun yıllar boyu devam etmesini istiyoruz. İki ülke de birbiri için çok önemli.’’

TÜRK-JAPON EKONOMİK İLİŞKİLERİ BÜYÜYECEK

#reklam#

Japonya Başkonsolosu Nishimaki Hisao ise “Türkiye ile Japonya arasındaki ticari ilişkilerin ilerlemesi ve firmalar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesinde büyük katkıları olan Zeki Sarıbekir’e teşekkürlerimi sunuyorum. Zeki Sarıbekir’in CEO’luğunu sürdürdüğü Sarten Ambalaj, 2015 yılında Mitsui Firması ile yatırım ortaklığı kurarak her iki şirketin işbirliği ile bugüne kadar ambalaj malzemeleri odaklı ürünleri Türkiye pazarına sunmakla beraber, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika başta olmak üzere çeşitli bölgelere de bu ürünlerin ihracatını gerçekleştiriyor. Ayrıca iki ülke günümüzde Türkiye-Japonya Ekonomik Ortaklık Anlaşması (EPA) için çalışmalar sürdürmekte olup, bu anlaşma ile daha büyük ekonomik ilişkilerin gelişeceği bekleniyor.” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz