120 Milyon borcu var! Ünlü giyim markası Lufian konkordato istedi
Türkiye’nin önde gelen giyim markalarından biri olan Lufian için konkordato talep edildi.
- | Son Güncelleme:
- | Patronlar TV
Gruba bağlı 4 şirket için yapılan başvuru sonrası mahkemece tedbir kararı verilerek, şirketler korumaya alındı. Lufian’ın büyük bir bölümü franchise olan 100’ü aşkın mağazası bulunuyor.
Koronavirüsün ekonomiye olan etkileri belirmeye başladı. Mali sıkıntıya düşen, nakit akışı bozulan şirketler konkordato talebinde bulunuyor. Son günlerin en dikkat çekicisi başvurusu ise Lufian oldu…
Lufian Mağazacılık Hizmetleri AŞ, Lufian Pazarlama Hizmetleri AŞ, Ne-Saç Ayakkabı Tekstil San. Ve Tic. Limited Şti ile Ne-Saç Tekstil San. Ve Tic. Limited Şti için konkordato başvurusunda bulunuldu.
NET BORÇ 120 MİLYON TL
Bakırköy Ticaret Mahkemesi, 4 şirkete yönelik de tedbir kararı verdi komiser ataması yaptı. Tedbir kararı ile birlikte şirketler de hacizlere karşı korumaya alınmış oldu.
Mahkeme, şirket faaliyetlerinin denetimi için de Prof. Dr. Serdar Kale, Mali Müşavir Nermin Arıcı ve Hayri Kıvanç’ı, konkordato komiseri olarak atadı. Grubun net borcunun ise 120 milyon TL olduğu öğrenildi.
İş insanı Mehmet Emin Gümüştekin’in temelini attığı Lufian Grubu 23 yıl önce kuruldu. Erkek iç ve dış giyim ile ayakkabı üretimi yapan Lufian, dünyanın önde gelen markalarına da üretim yaptı.
Mehmet Emin Gümüştekin, Lufian Grubu'nun temeli 1997'de attı.
HUGO BOSS İÇİN ÜRETTİ
Şirket, 2007 yılında ayakkabı üretim bantları hariç diğer tüm konfeksiyon üretim bantlarını, Türkiye’de yükselen işçilik maliyetleri ve hammadde kaynak yetersizliği nedenleri ile Vietnam’a taşıdı. Vietnam’da, Viettürk adıyla kurulan ve 500 kişinin çalıştığı fabrikanın üretim kapasitesinin yüzde 75’i Hugo Boss için kullanıldı.
TOPLAM 107 MAĞAZA VAR
2013 yılını 14 milyon dolar borçla kapatan şirket, sonraki yıllarda mali durumunu düzeltti. 2015-16’da ortalama yüzde 40 büyüyen Lufian’ın toplam 107 mağazası bulunuyor. Anılan mağazaların 64’ü franchise mağazası…
Mağazaların 16’sı ise Azerbaycan, Cezayir, Irak, Tunus ve Özbekistan’da bulunuyor.
NAKİT AKIŞI DURDU
Türkiye’deki mağazaların önemli bir bölümünün AVM’lerde oluşu ve bu yerlerdeki yüksek kiraların da şirketin mali dengesini sarstığı ifade ediliyor. Koronavirüs nedeni ile mağazaları kapanan ve nakit akışı durma noktasına gelen Lufian Grubu’nun bu süreçte de çalışan maaşlarını ödemeye özen gösterdiği öğrenildi.
YORUMLAR
Yorum Yap