Bankadan atıldı, 450 Milyon Liralık vurgun yaptı!
Trabzon'da "Paraları kripto borsasında değerlendireceğiz" diyerek 450 milyon TL toplayan 'saadet zinciri'ne operasyon yapıldı.
- | Son Güncelleme:
- | Patronlar TV
Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize şube ekipleri tarafından Trabzon merkezli 12 ilde yapılan eş zamanlı “Saadet Zinciri” operasyonunda şüphelilerden 18 kişiden 16’sı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, şirketin yönetim kurulu başkanlığı yaptığı öğrenilen Başak Şentürk ve kurucu olduğu şirket aracılığıyla müşterilerin parasını alıp mağdur ettiği babası Zekai Şentürk ise "Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan tutuklandı.
Sabah'tan Özgür Özdemir'in haberine göre şirket yöneticisi Başak Şentürk, Trabzon’da bir bankada çalışırken zimmetine para geçirdiği iddiasıyla bankadan atıldı. Ardından “Saadet Zinciri” adı altında şirket kurdu.
Şentürk’ün kurduğu kripto şirketine ise para verenler arasında eski futbolcular, teknik direktörler, FIFA kokartlı hakemler, polisler, ve adliye çalışanları olduğu öğrenildi.
Ankara merkezli kurulan İmer Group Yatırım Danışmanlık şirketi hakkında müşteri şikayetlerinin artması ve şirket yöneticileri hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasının ardından Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, nitelikli dolandırıcılık suçu işlendiği iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında, Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri harekete geçti.
Başak Şentürk, Trabzon'dan Ankara'ya giderken polis ekiplerince yakalandı.
(KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Trabzon merkezli 12 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı.
450 MİLYON TL VURGUN
Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM)ve İstihbarat şube polislerinin yaklaşık 4 aydır teknik ve fiziki olarak takip ettiği soruşturma kapsamında, şüphelilerden Başak Şentürk'ün yönetim kurulu başkanlığını yaptığı, babası Zekai Şentürk'ün ise kurucusu olduğu şirket aracılığıyla müşterilerin parasını alıp mağdur ettiği tespit etti.
Müşterilerinin parasını kripto para, borsa ve yabancı yatırım fonlarında kullanıp yüzde 15 ile yüzde 20 arasında kar payı verme vaadiyle alan şirketin yaklaşık olarak 450 milyon lira para topladığı şirketin, yeni müşteri getirenlere birkaç ay kar payı ödediği ve bu şekilde müşteri kazandığı ancak daha sonra bu kar paylarını da ödemediği öğrenildi. Savcılık ve polisin uzun süren çalışmalarının ardından şirket yöneticilerine yönelik eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.
300 BİN TL YATIRDI, PARASINI ALAMAYINCA ŞİKAYET ETTİ
Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine şirkete 300 bin TL yatıran ve geri dönüş alamayan Celal A., avukatı Samet Celt ve Mihraç Çoban aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında dolandırıcılık', 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'Sermaye Piyasası Kanuna muhalefet' 'Tehdit' ve 'Hakaret' suçlarından suç duyurusunda bulundu.
BABA-KIZ TUTUKLANDI
Polis tarafından yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 18 kişi, sağlık kontrollerinin Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla Trabzon Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden B.K, M.A, M.Ç, M.A, Ç.C, C.K, D.K. ve C.U. hakkında Trabzon Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği adli kontrol kararı verdi. Savcılık, şüphelilerden B.Ş, Z.Ş. S.Ö, E.Y, R.C.D, A.D, A.B. ve Ç.E. hakkında TCK' nin 158/1-h kapsamında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklama talebinde bulunarak nöbetçi mahkemeye sevk etti.
Mahkeme, şirketin kurucusu Zekai Şentürk ile şirketin yönetim kurulu başkanı olan kızı Başak Şentürk "Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan tutuklayarak Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderdi. Diğer 6 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar vererek serbest bıraktı. Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
ÇALIŞTIĞI BANKADAN ZİMMETİNE PARA GEÇİRMİŞ
Öte yandan kripto vurgunun detayları ortaya çıktı. Şirket yöneticisi Başak Şentürk Trabzon'daki bir bankada çalışırken müşterilerinin hesaplarını boşaltıp, zimmetine para geçirdi iddiasıyla bankadan ayrılmış, sonra ise "Saadet Zinciri" adı altında şirket kurduğu öğrenildi. Başak Şentürk, Trabzon'dan Ankara'ya giderken polis ekiplerince yakalandı. Müşterilere aylık yüzde 15 ila 20 kar vaadiyle para toplayan Şentürk, yeni müşteri getirenlere yüzde 3 komisyon vermiş. İlk birkaç ay müşterilerine para veren Başak Şentürk, sonra ödemeleri durdurdu. Şentürk, Trabzon Ankara İstanbul İzmir Antalya Gaziantep Kocaeli Tekirdağ Mardin olmak üzere 9 ilde şube kurdu.
Başak Şentürk kurduğu şirkette parasını isteyen bir kişiyi diğer bir çalışanına zehir bulup öldürmesi için talimat verdiği öğrenildi. Topladıkları paraları aklamak için bir bilgisayar oyun şirketini 60 milyon lira satın almış gibi gösterip sonra vazgeçtik diyerek çekleri piyasaya sürdükleri öğrenildi. Kripto şirkete ise para verenler arasında eski futbolcular, teknik direktörler, FIFA kokartlı hakemler, polisler, ve adliye çalışanları olduğu öğrenildi.
EMNİYET MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA
Soruşturmayı derinleştiren Trabzon Emniyeti, ikinci Sınıf Emniyet Müdürü Kerim Altıay'ın gözaltına alınması için Ankara Emniyeti'ne yazı yazdı.
Aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciler Kurulu Başkan Yardımcısı olan Altınay, gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere Trabzon'a götürüldü.
YORUMLAR
Yorum Yap