İsveçli H&M de Rusya’dan çıkıyor: Mağazaların önünde ‘kapanıyoruz’ kuyruğu

Bu hafta İsveçli merkezli H&M, Rusya'dan tamamen çekilmeden önce stoklarını bitirmek için kapılarını yeniden açtı. Ülkenin başkenti Moskova’da bulunan alışveriş merkezlerindeki mağazalarının önünde uzun kuyruklar oluştu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

Ikea, Nike, Zara ve Inditex gibi bir dizi diğer batılı markanın yanı sıra H&M, 24 Şubat'ta Ukrayna'nın işgalinden sonra Rusya'daki operasyonlarını durdurdu, ancak kalan malları bitirmek için bu hafta son bir kez kapılarını açtı.

MİLYONLARCA DOLARLIK ‘KAPANIŞ’

#reklam#

Altıncı en büyük pazarı olan Rusya'dan çıkmak, şirkete 2 milyar İsveç kronuna (195 milyon dolar) mal oluyor ve 6 bin çalışanı etkiliyor.

Haber kaynağı Baza tarafından Telegram'da yayınlanan görüntülere göre, Moskova'daki Aviapark alışveriş merkezindeki H&M mağazalarının önünde ve Metropolis alışveriş merkezinde uzun kuyruklar görüldü.

Irina isimli bir müşteri, Reuters'e verdiği demeçte, "Mağaza kapanıyor, bu yüzden sıra bekliyoruz. Ne varsa alacağım" dedi. Başka bir müşteri olan Ekaterina, "Ne yazık ki, tüm bunların olmasının nedeni korkunç. Diğer her şey anlamsız, tıpkı H&M olmadan nasıl idare edeceğimiz gibi” dedi.

‘KISA SÜRELİĞİNE…’

#reklam#

İsveçli mobilya zinciri Ikea, 5 Temmuz'dan itibaren yalnızca çevrimiçi satış yapmayı tercih ederken, H&M mağazalarını geçici olarak yeniden açmaya karar verdi. İspanya merkezli tekstil devi Inditex'den sonra dünyanın en büyük ikinci moda perakendecisi, Rusya'da 170 mağaza kiralıyor ve bunları doğrudan işletiyor.

H&M, alışveriş merkezlerindeki mağazalarda kuyruklar olduğunu doğruladı ve Rus satış noktalarının çoğunun Ağustos veya Eylül aylarında yeniden açılacağını söyledi. Onları "kalan envanterin çoğu satılana kadar sınırlı bir süre için" açık tutmayı planlıyor.

CEO ‘İMKANSIZ’ DİYOR

#reklam#

2009 yılında Rusya'da açılan ve Monki, Weekday ve Cos gibi giyim markalarının sahibi olan H&M, Batı'nın Moskova'ya uyguladığı yaptırımların ardından Mart ayı başlarında Rusya ticaretine ara verdi. Temmuz ayının ortalarında, savaş devam ederken ve çatışmalar doğu Ukrayna'ya kayarken, Nike gibi diğerlerini ülkeyi kalıcı olarak terk etmeye karar verdi.

H&M CEO'su Helena Helmersson geçen ay yaptığı açıklamada, "Dikkatli bir değerlendirmeden sonra, mevcut durum göz önüne alındığında, Rusya'daki işimize devam etmenin imkansız olduğunu görüyoruz" dedi. Şirketin ülkede bulunan 6 bin personeline atıfta bulunarak, "Bunun meslektaşlarımız üzerinde yaratacağı etkiden dolayı derin üzüntü duyuyoruz" diye ekledi. (Guardian)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz